Oosterse mie met kastanjechampignons, spinazie en zalm, een maaltijd ontstaan uit restjes in de koelkast.
Op de een of andere manier zijn maaltijden ontstaan uit restjes toch altijd hele goede maaltijden.. Stom hé? De champignons moesten op, de spinazie moest op en ik had nog zalm in de vriezer.. Voilá, een heerlijke maaltijd.
Robbert heeft onder het eten wel drie keer gezegd hoe lekker het was. Hij concludeerde dus ook vrij snel dat dit recept op de blog moest komen. Een goede naam voor dit recept konden we alleen niet echt bedenken, gewoon oosterse mie met kastanjechampignons, spinazie en zalm. Het is tenslotte ook gewoon wat het is, vinden jullie ook niet?
Oosterse mie met kastanjechampignons, spinazie en zalm..
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig?
- Ongeveer 4 mie nestjes per persoon (250 gram)
- 2 stukjes zalm
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 lente uitje
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 200 gram verse blad spinazie
- Handje cashewnoten
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels hoisinsaus
- scheutje ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper/zout naar smaak
Bereiding:
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de sjalot, snij de champignons en de knoflook en bak dit in wat olie of boter in een wok.
Voeg nu ook de spinazie toe en bak deze ook mee.
Bak de stukjes zalm kort in een koekenpan. Ik vind zalm persoonlijk het lekkerst wanneer hij niet volledig doorbakken is.
Wanneer de mie klaar is giet je die af en voeg je deze toe aan de wok, roer goed door de spinazie/champignons.
Breng dit op smaak met de hoisinsaus, sojasaus en de ketjap. Voeg naar smaak ook nog peper en zout toe.
Vervolgens kan de mie op het bord, gevolgd door de zalm. Maak het geheel af met wat gesneden lente uitjes en wat cashewnoten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Oosterse mie met kastanjechampignons, spinazie en zalm proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?