Een super snel maar toch heel lekker recept! Weinig tijd? Geen zin om te koken? Deze noedels met gamba’s uit de wok kosten je slechts een kwartiertje maximaal!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 250 gram gamba’s (ik heb ze altijd uit de diepvries)
- Noedels 2 zakjes zoals op de afbeelding of een ander soort noedels.
- Een bosje lente ui of een prei
- 4 eieren
- 400 gram taugé
- Peper/zout
- 1 teen knoflook (fijn gehakt)
- 2 eetlepels soja saus
- 1 eetlepel sesam olie
- Scheutje ketjap
- 3 eetlepels chili saus
Optioneel: wat gebakken uitjes en/of cashew nootjes voor op het bord.
Bereiding
Begin met het bakken van de eieren in wat sesam olie, voeg hier wat peper/zout aan toe en de knoflook)
Voeg de lente ui toe en bak deze even mee.
Voeg de gamba’s toe en bak deze ook even mee. (niet te lang, gamba’s hebben niet veel tijd nodig)
Voeg nu de noedels toe samen met de taugé en roer dit even goed door elkaar gedurende een paar minuten, beide hebben alleen maar warmte nodig en geen garing.
Voeg nu de soja saus, chili saus en de ketjap toe. Roer het geheel nog 1 keer goed door.
Klaar! Heerlijke noedels met gamba’s, simpel, snel én bovendien nog lekker ook!
Eet smakelijk!
Liefs,
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)