Mini saucijzenbroodjes met gekruid gehakt! Lekker bij de borrel, de brunch of de lunch!
Zo rond de feestdagen is er altijd wel een gelegenheid te bedenken om deze heerlijke mini saucijzenbroodjes met gekruid gehakt op tafel te zetten. Lekker bij de borrel maar ze doen het ook goed bij de brunch of lunch! Moeilijk om te maken? Zeker niet, maar ze zijn wel veel lekkerder dan uit een pakje uit de supermarkt!
Mini saucijzenbroodjes met gekruid gehakt…
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig? (voor ongeveer 18-20 stuks)
- 1 grote lap bladerdeeg (vers bladerdeeg van bijvoorbeeld tante Fanny)
- 350 gram rundergehakt
- 2 eieren
- Een klein uitje
- Een handje paneermeel
- 2 eetlepels ketjap
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels versgemalen peper
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het gehakt in een kom.
Snijd het uitje en de knoflook heel fijn en voeg toe aan het gehakt.
Voeg 1 ei toe, de ketjap, het paneermeel en alle droge kruiden.
Meng dit goed door elkaar.
Leg de lap bladerdeeg op het aanrecht en snijd in de lengte doormidden.
Verdeel nu het gehakt in de lengte over de 2 stukken bladerdeeg en vouw dicht, druk dit goed aan.
Snijd er vervolgens stukjes van.
Bestrijk alle stukjes met het ei wat je nog over hebt en leg ze op een bakplaat.
Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten op 200 graden af.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Mini saucijzenbroodjes met gekruid gehakt proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Gemakkelijk te maken, maar wel erg zout! De volgende keer 1 ipv 2 theelepels zout. En evt de ketjap ook halveren.