Mini appeltaartjes! Die zijn super leuk voor bij een high tea bijvoorbeeld.. of omdat het gewoon weer eens wat anders is dan een grote appeltaart!
Ondanks dat het mini appeltaartjes zijn smaken ze natuurlijk minstens net zo lekker als een grote! Mijn geheime ingrediënt in elke appeltaart? Koek en speculaas kruiden! Ik vind die combi van appel en speculaas gewoon zo lekker!
Bak je toch liever een grote appeltaart? Klik dan even hier..
Mini appeltaartjes..
Bereidingstijd: +/- 35 minuten + 35 minuten in de oven.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram koude roomboter in blokjes gesneden
- 100 gram (basterd) suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel koek en speculaas kruiden
- 1 eiwit
Voor de vulling:
- 3 a 4 grote appels (ik gebruik altijd zoete appels, maar een goudrenet kan natuurlijk ook)
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
- 30-40 gram suiker
Overig:
- 1 eigeel om af te strijken
- 2 eetlepels jam naar keus (abrikoos bij voorkeur)
- Een muffin vorm voor 12 stuks
- Bakpapier
- Olie om de vorm in te vetten
- 2 eetlepels paneermeel
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed dit tot een mooi deeg, dit kan natuurlijk met de hand maar ook met de keukenmachine.
Laat het deeg vervolgens even 15-30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Knip 24 strookjes van bakpapier. Vet de muffin vorm goed in en leg in elk vormpje 2 strookjes kruislings op elkaar zoals op de foto. Op deze manier til je de appeltaartjes na het bakken heel makkelijk uit de vorm.
Schil de appels en snijd in hele kleine blokjes. Voeg hier de suiker, kaneel en koek en speculaaskruiden aan toe en meng dit goed door elkaar.
Gebruik ongeveer 2/3 van het deeg om de muffin vormpjes te bekleden en strooi onderin elk vormpje een klein beetje paneermeel.
Vul vervolgens alle vormpjes met appel en gebruik het resterende deeg om de bovenkant af te maken. Gebruik hier je eigen creativiteit voor! 😉
Bestrijk de appeltaartjes vervolgens met het eigeel en bak ze af in 35 minuten op 180 graden.
Wanneer de appeltaartjes klaar zijn verwarm je 2 eetlepels jam naar keus met een klein beetje water in een steelpannetje..
Bestrijk hiermee vervolgens de bovenkant van de appeltaartjes, hier krijgen ze een mooie glans van.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze mini appeltaartjes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Ik heb ze gister gemaakt en ze zijn super goed gelukt!
Leuk om te horen Laura! 🙂
Ik ga ze dinsdag maken,dan vertellen de kinderen wel hoe ze het vonden.
Ik vind ze er heel lekker uitzien.
Bedankt voor weer een lekker recept.👍🌹
Vanmiddag de appeltaartjes gemaakt met onze kleindochter van 4 en super geslaagd!
Heel leuk om te doen en ze smaakten heerlijk!!!!
We gaan ze zeker snel weer maken want we hebben genoten!
Bedankt voor het heerlijke bakrecept!
Ik lust zelf geen appelgebak.. maar ooit dit recept gevolgd voor verjaardag en vanaf dat moment is dit een standaard bestelling van mijn schoonfamilie aan mij 🙈👌🏻
Ik maak ook vaak appel/peer variant hier van 🥰
Vanmiddag deze appeltaartjes gemaakt. Ze zijn heel erg lekker