Zelf makreelsalade maken voor op brood, in een wrap of op een toastje? Dat is makkelijker dan je misschien denkt!
Zelf makreelsalade maken..
Een lekkere makreelsalade voor op brood, op een toastje, of in een wrap.. Wat jij wilt! Zo nu en dan koop ik bij de visboer een bakje makreel salade maar A. is dat niet goedkoop en B. dacht ik dat ik dat wel zelf zou kunnen maken.. 😀
Deze makreelsalade was heerlijk! Daarnaast was het alles bij elkaar ook goedkoper dan een bakje bij de visboer..
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Wat heb je nodig? (voor zo’n schaaltje als op de foto)
- 125 gram gerookte makreelfilet (graadloos)
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise (Calvé 3% vet, 10 kcal per eetlepel)
- 1 theelepeltje ketchup
- peper/zout naar smaak
- Wat vers gehakte peterselie
- Een halve theelepel chilipoeder
- Een halve theelepel knoflookpoeder
Bereiding:
Pluis in een mengkom de makreel met 2 vorken uit elkaar. Voeg vervolgens alle bovenstaande ingrediënten toe en vermeng dit goed met elkaar..Proef! En voeg indien nodig nog peper/zout/chili of knoflook toe.. Maak het naar je eigen smaak!
Een kind kan hier de was doen toch? Je kan het jezelf nog wel moeilijker maken en een hele makreel kopen die je zelf gaat ontleden.. maar dan kies ik toch liever voor het gemak!
Maar wat ik al zei, op brood of bij de borrel op een toastje zal deze makreelsalade ook heerlijk smaken!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je zelf makreelsalade maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!