Zelf rozijnenbrood maken

Zelf rozijnenbrood maken, dat is super simpel!


Zelf rozijnenbrood maken

 

Vandaag deelt gastblogger Nienke een heerlijk en simpel rozijnenbrood met ons! Wat zelf rozijnenbrood maken bijkt niet zo ingewikkeld als men soms denkt!

 

 

Zelf rozijnenbrood maken..

Brood bakken blijft toch wel een dingetje… de verhoudingen luisteren nauw, de temperatuur van de grondstoffen moeten goed zijn, het moet rijzen in het juiste klimaat en ga zo maar door!

Maar toen kende je het recept van dit heerlijke rozijnenbrood nog niet! Zelf rozijnenbrood maken is een eitje! Het enige wat je moet doen is alles mengen en afbakken. Regelmatig bak ik er eentje voor het weekend en eten we het met een laagje roomboter. Blijft er iets over, geen probleem! Snijd het brood in plakken en vries het in! 

Bereidingstijd: 10 minuten + 60 minuten in de oven

 

Benodigdheden:

  • Bakblik
  • Mengkom
  • Spatel
  • Kwastje

 

Ingrediënten: voor 1 rozijnen brood

  • 500 gr bloem
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl baksoda
  • 2 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 250 ml zure room
  • 500 gr rozijnen
  • noten naar keuze (optioneel)
  • 1 ei om af te strijken

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe alle natte ingrediënten bij elkaar in de kom en meng goed door
  • Voeg nu de droge ingrediënten behalve de rozijnen en noten aan de natte ingrediënten toe en meng door
  • Voeg de rozijnen en eventueel de noten toe aan het deeg.
  • Het deeg blijft nat, maar dat komt helemaal goed! C
  • Vet het bakblik in en bebloem deze ook
  • Giet het deeg in het blik en strijk af met een losgeklopt eitje
  • Bak het brood af op 180°C, 60-70 minuten

 

Zelf rozijnenbrood maken

 

 

Benieuwd naar de rest van Nienkes kookkunsten? Volg haar op Instagram! ”Mykitchenplayground”

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je zelf rozijnenbrood maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook. Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Comments

comments

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>