Bloemkoolpizza? Dat is serieus lekker? JAAA, dat is serieus lekker! En hier spreekt iemand die normaal gesproken griezelt van bloemkool.. 2 variaties bloemkool pizza op een rij! Omdat ze écht lekker waren!
Vorige week maakte ik deze 2 variaties bloemkoolpizza .. We hebben zitten smullen! Maar heb ik dan zelf een bodem gemaakt van bloemkool? Nee, dat dan weer niet. Die kocht ik gewoon bij de AH van het merk: Magioni. Even wat feitjes op een rijtje.. want ik koop natuurlijk niet zomaar kant en klare pizza bodems.. Je vindt ze trouwens in het vak bij de andere verse pizza bodems en quiches!
Magioni bloemkool pizzabodem
- 70 gram bloemkool per pizzabodem
- 30% minder koolhydraten per pizzabodem
- 30% minder calorieën per pizzabodem
- Geen toegevoegde suikers
- Handgevormd en ambachtelijk bereid
- Gemaakt van (rest)groenten van Hollandse bodem
- Gewoon mega lekker!
By the way, dit is absoluut geen gesponsord artikel, ik heb ze gewoon zelf gekocht en ben mega fan!
2 variaties bloemkoolpizza!
Wat heb je nodig?
Voor de salami variant:
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 6-8 plakken salami
- Geraspte kaas
- 10-12 plakjes courgette (met de kaasschaaf)
- Een handje champignons in plakjes gesneden
- Een halve rode ui in halve ringen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Voor de kip variant:
- 150 gram van te voren gebakken kippendijen of kipfilet (breng even op smaak met wat peper/zout/knoflookpoeder)
- Een halve rode ui in halve ringen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 10-12 plakjes courgette (met de kaasschaaf)
- Een handje champignons in plakjes gesneden
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
Bereiding:
We hebben allemaal weleens een pizza gemaakt toch? Smeer de bodem in met de tomatenpuree en beleg de bloemkoolpizza met de overige ingrediënten.
Schuif de pizza 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden!
Voilå, 2 variaties bloemkoolpizza die je verrassend lekker gaan smaken!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je één van deze 2 variaties bloemkoolpizza proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!