Gewoon een heerlijke lasagne zonder pakjes en zakjes, gewoon omdat het niet moeilijk is en zo onwijs lekker!
Ik ben heel gek op pasta en ook vooral op lasagne.. ”Vroeger” maakte ik vaak lasagne met een pakje van honig.. Niks mis mee vond ik altijd.. tot dat ik het een hele tijd geleden eens zelf probeerde.. zonder pakjes en zakjes.. Sindsdien eet ik niet anders meer. Eigenlijk dus ook heel gek dat er nog helemaal geen recept van deze heerlijke lasagne op mijn blog stond..
En het leuke aan deze lasagne zonder pakjes en zakjes… hij is eenvoudig te maken!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten + 30 minuten in de oven.
Wat heb je nodig? (3 a 4 personen)
- 500 gram (mager) rundergehakt
- 1 paprika
- 2 uien
- Een halve courgette
- Een bakje champignons
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels gerookt paprika poeder
- Peper en zout naar smaak
- Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum, rozemarijn) (toevoegen naar smaak)
- Wat verse tijm en rozemarijn voor bovenop (hoeft natuurlijk niet)
- Een pak gezeefde tomaten
- Blikje tomatenpuree
- Optioneel: naar smaak wat kookroom ( ik gebruik altijd soya cuisine)
- Een bol mozzarella en geraspte kaar naar keus
- Lasagne bladen ( ik gebruik altijd verse of de honig volkoren bladen)
- Eventueel wat maizena om de saus te binden
Bereiding:
Begin met het snijden van de uien, paprika, courgette, champignons, knoflook..
Bak eerst de uien glazig, voeg daarna de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak dit ook even mee..
Voeg het gehakt toe en breng dit geheel alvast op smaak met peper/zout/paprikapoeder en Italiaanse kruiden.. Wees niet heel zuinig met kruiden..
Voeg nu de tomatenpuree toe en de gezeefde tomaten.. Laat dit even rustig pruttelen op laag vuur..
Voeg eventueel wat room toe als je dat lekker vindt. Proef de saus even en breng indien nodig nog wat verder op smaak.
Wanneer je de saus nu te dun vindt kun je ervoor kiezen om de saus te binden met wat maizena. Ik hou zelf namelijk wel van een wat stevigere lasagne..
Nu kun je de lasagne gaan opbouwen in de ovenschaal. Laagje saus, laagje pasta, laagje saus.. tot alles op is..
Bovenop gaat wat gesneden mozzarella, wat geraspte kaas en wat verse tijm en rozemarijn (of gewoon nog wat Italiaanse kruiden)..
Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten op 180 graden!
Voilá! Een heerlijke lasagne zonder pakjes en zakjes..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze lasagne zonder pakjes en zakjes proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)