Alweeeeer een kwarktaart? JA alweer een kwarktaart! Maar deze kun je eten zonder schuldgevoel! (Ik wel in ieder geval….:) )
De Oreo kwarktaart waarvan het recept al eens met jullie deelde, was natuurlijk geen gezond recept! Enorm lekker, maar deze moet je zeker niet te vaak maken! Omdat ik fan ben van kwarktaart heb ik onlangs een gezondere variant gemaakt en meegenomen naar mijn werk, hij viel in de smaak! Dus ik durf het recept met jullie te delen…
Wat heb je nodig?
- 2 rollen volkoren koekjes voor de bodem (wil je nou écht een nog gezondere taart, kies dan voor speltkoekjes, dadels, noten of amandelmeel als bodem)
- 150 gram roomboter of kokosolie
- Een kilo (magere) kwark (op kamer temperatuur)
- Verse aardbeien en blauwe bessen
- 14 blaadjes gelatine
- Waldenfarms strawberry syrup, als alternatief kun je ook kiezen voor Cool Bear siroop (gezoet met stevia), slimpie siroop of welke siroop je dan ook toevallig al in huis hebt! 🙂
- Een springvorm en bakpapier
Géén toegevoegde suiker dus! En guess what? De Waldenfarms strawberry syrup bevat behalve geen suiker, ook geen calorieën, vetten, koolhydraten, gluten of conserveringsmiddelen! 🙂
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand.. en meng de gesmolten boter of olie met de koekjes. Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier en vet de randen nog even goed in met boter of olie. De verkruimelde koekjes kunnen in de bakvorm, druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens alvast even in de koelkast.
Laat de gelatine even weken in koud water totdat de blaadjes zacht zijn. Vervolgens kunnen de uitgeknepen blaadjes samen met een klein beetje strawberry syrup (max een eetlepel) in een steelpannetje op laag vuur. Laat de gelatine oplossen, let erop dat het niet gaat koken (blijven roeren) Vervolgens moet dit weer heel even afkoelen.
Pureer ondertussen de aardbeien en de blauwe bessen. (je kunt zoveel toevoegen als je zelf wilt).
Een klein deel van de gelatine mag even in een apart bakje.. Dit kan dan als topping bovenop de taart.. (ziet er leuk uit, hoeft niet)
De rest van de gepureerde aardbeien/blauwe bessen mag door de kwark heen geschept worden, gevolgd door de afgekoelde gelatine (hou hier ook een klein beetje van achter voor door de topping). Zorg dat je kwark ook op kamer temperatuur is, en de gelatine afgekoeld is anders krijg je klontjes.
Het aardbeien/blauwe bessen mengsel wat je apart hebt gehouden voor boven op de taart daar voeg je ook nog een beetje gelatine aan toe en roer je goed door.
Het kwark mengsel kan nu in de springvorm geschept worden, gevolgd door de topping. Deze kun je met de bolle kant van een lepel goed uitsmeren over de taart.
6 uurtjes de koelkast in .. en smullen maar!!
Ben je nou toch stiekem ook nog wel benieuwd naar die Oreo kwarktaart.. 😉 klik dan hier..
Succes!
Liefs,