Kip Vadouvan uit de slowcooker, een heerlijk smaakvol gerecht door de toevoeging van de Vadouvan kruiden.
Nog een recept uit de samenwerking met Euroma. Een heerlijke Kip Vadouvan uit de slowcooker. Dit komt hier thuis zeker vaker op het menu, we hebben zitten smullen!
De Vadouvan kruiden die ik gebruikte komen ook weer uit de meest luxe kruiden range van Euroma. Hoe handig is het om een heerlijke kant en klare 100% pure kruidenmix zo uit je keukenkastje te kunnen pakken?
Vadouvan kun je een beetje vergelijken met een Indianse kerrie maar dan met een Franse twist. Herkenbaar in deze melange zijn ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek. Ik denk dat ik vaker mijn ‘gewone’ kerriepoeder ga vervangen voor deze heerlijke Vadouvan kruiden.
Kip vadouvan uit de slowcooker
Bereidingstijd: voorbereiding: +/- 15 minuten + 3 uur in de slowcooker.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 600 gram kippendijen
- 2 paprika’s (2 kleuren)
- 1 (rode) ui
- 2 eetlepels Vadouvan kruiden
- 2 a 3 tenen knoflook
- Peper/zout naar smaak
- 100 ml kokosmelk (kun je ook weglaten wanneer je er niet van houdt)
- 250 ml Griekse yoghurt
- 250 gram crème fraîche
- Optioneel: een half rood pepertje
Voor erbij: +/- 500 gram basmati rijst.
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook en de Vadouvan kruiden op hoog vuur kort aan.
Voeg nu de kokosmelk en de Griekse yoghurt toe en roer goed door.
Het geheel gaat voor 3 uur in de slowcooker op LOW.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.
Na 3 uur..
Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high. Laat de deksel eraf en laat de kip Vadouvan even een beetje indikken.
Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.
Proef en voeg naar smaak nog extra (Vadouvan) kruiden toe en eventueel wat zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ben je net als ik erg enthousiast over de kruiden van Euroma,? Probeer dan ook eens de Rucola stamppot met geitenkaas en een Italiaanse gehaktbal..
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker.
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker.
Eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept is in samenwerking met Euroma tot stand gekomen.
Ga je deze Kip Vadouvan uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
De Kip Vadouvan komt hier bij de favorieten! Heb nog een aubergine en een courgette toevoegd in grove stukken en twee bouillonblokjes. Heerlijk.
Hi Frederike, wat een goed idee die toevoeging van courgette!
Gister gemaakt en het was weer heerlijk Ashley. Je zou een boek moeten schrijven.
Hi Els, leuk om te lezen! Wie weet, ooit! Haha!
Kan ik de kokosmelk vervangen voor iets anders?
Hoi Bianca, je zou het ook weg kunnen laten!
Hallo Ashley
Gisteren dit gerecht gemaakt , heb er een half bakje champions in gedaan.
We hebben genoten heerlijk gerecht wordt vaker gemaakt,vandaag de resjes opmaken.
Vaak zijn de gerechten uit de slowcooker de volgende dag nog lekkerder.
Bedankt
Hoi Wim, leuk om te lezen!
Geweldig genoten van dit gerecht hen wel de dosering van de kruiden verhoogd nog wat droge chilli pepers erbij gedaan. Wij hebben héérlijk gegeten hoefde helemaal niets aan toegevoegd worden.
Geweldig genoten van dit gerecht hen wel de dosering van de kruiden verhoogd nog wat droge chilli pepers erbij gedaan. Wij hebben héérlijk gegeten hoefde helemaal niets aan toegevoegd worden.
Goed om te horen! 😀
Hallo Ashley,
Kan het zijn dat de yoghurt in de schift gaat tijdens de bereiding? Mij is altijd verteld dat zuivel (room, yoghurt, etc) door de lage temperatuur in de schift gaat bij slowcookers.
Groetjes,
Senta
Dat zou kunnen maar dat is bij mij nog nooit gebeurd. Ik laat de yoghurt wel eerst op kamertemperatuur komen voor ik het toevoeg.
Vandaag gemaakt, het was heerlijk.
Dank voor het delen van dit pracht gerecht.
Voor mij eerste keer dat ik vadouvan gebruikte.
Hoi Ashley,
Het was weer heerlijk, zoals gewoonlijk weer lekker gegeten.
Groetjes Daphne
Goed om te horen! 😀
Klinkt heel lekker, ik heb een melkallergie, waardoor kan de Griekse yoghurt en creme fraiche vervangen, door haverroom misschien?
Heb ik zelf nooit uitgeprobeerd, durf ik niet te zeggen. Maar je kunt het altijd proberen!
Wat een heerlijk gerecht duurde een tijdje eer ik het kon maken (daar we in Frankrijk wonen )
Maar bij het laatste bezoek aan NL verschillende kruiden van Euroma meegenomen.
Een mooie site met heerlijke recepten..waar ik al verschillende van heb gemaakt.
Bedankt.
Hi Bianca, wat leuk om te lezen! 🙂
Heerlijk gerecht, kleine aanpassing ivm koemelk en lactose allergie.
200 ml kokosmelk en 150 gram lactose vrije kwark gebruikt ipv Griekse yoghurt door de romige kokosmelk was het gerecht ook heerlijk.
Hou je niet van kokosmelk dan kan je altijd nog alpro soya romige kook room gebruiken 200 ml en 150 gram lactose vrije yoghurt door de kook room krijgt het gerecht dan toch de romige smaak.
Wel wat meer kruiden gebruikt voor een vollere smaak.
Op het laatst lactose vrije crème crème fraiche toegevoegd
Net als de pinda kip weer een heerlijk slow recept erbij in de favorieten lijst
WOW!!!! Ik heb géén Griekse yoghurt gebruikt en in mijn zelfgemaakte vadouvan zat géén venkelzaad. Maar het smaakt alsnog voortreffelijk!!!! Dit ga ik vaker maken!