Kip Vadouvan uit de slowcooker

Kip Vadouvan uit de slowcooker.. 22


Kip Vadouvan uit de slowcooker

Kip Vadouvan uit de slowcooker, een heerlijk smaakvol gerecht door de toevoeging van de Vadouvan kruiden.

Nog een recept uit de samenwerking met Euroma. Een heerlijke Kip Vadouvan uit de slowcooker. Dit komt hier thuis zeker vaker op het menu, we hebben zitten smullen!

De Vadouvan kruiden die ik gebruikte komen ook weer uit de meest luxe kruiden range van Euroma. Hoe handig is het om een heerlijke kant en klare 100% pure kruidenmix zo uit je keukenkastje te kunnen pakken?

Vadouvan kun je een beetje vergelijken met een Indianse kerrie maar dan met een Franse twist. Herkenbaar in deze melange zijn ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek. Ik denk dat ik vaker mijn ‘gewone’ kerriepoeder ga vervangen voor deze heerlijke Vadouvan kruiden.

Kip vadouvan uit de slowcooker

Bereidingstijd: voorbereiding: +/- 15 minuten + 3 uur in de slowcooker.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 600 gram kippendijen
  • 2 paprika’s (2 kleuren)
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels Vadouvan kruiden
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • Peper/zout naar smaak
  • 100 ml kokosmelk (kun je ook weglaten wanneer je er niet van houdt)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram crème fraîche
  • Optioneel: een half rood pepertje

Voor erbij: +/- 500 gram basmati rijst.

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:

Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook en de Vadouvan kruiden op hoog vuur kort aan.

Voeg nu de kokosmelk en de Griekse yoghurt toe en roer goed door.

Het geheel gaat voor 3  uur in de slowcooker op LOW.

Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.

 De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.

Na 3 uur..

Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high. Laat de deksel eraf en laat de kip Vadouvan even een beetje indikken.

Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.

Proef en voeg naar smaak nog extra (Vadouvan) kruiden toe en eventueel wat zout.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kip Vadouvan uit de slowcooker

Ben je net als ik erg enthousiast over de kruiden van Euroma,? Probeer dan ook eens de Rucola stamppot met geitenkaas en een Italiaanse gehaktbal.. 

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker.

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker.

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Dit recept is in samenwerking met Euroma tot stand gekomen. 

Ga je deze Kip Vadouvan uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 gedachten over “Kip Vadouvan uit de slowcooker..