Kip tandoori uit de slowcooker

Kip tandoori uit de slowcooker.. 37


Kip tandoori uit de slowcooker

Kip tandoori uit de slowcooker.. Een heerlijk en eenvoudig gerecht waar je zelf weinig werk aan hebt.

Een tijdje terug maakte ik de simpele kip tandoori en het recept verscheen op de blog. Een goed bekeken recept maar al snel stroomde er vragen binnen over een variant voor de slowcooker. Omdat ik daar zelf ook heel benieuwd naar was ging ik ermee aan de slag. Resultaat? Heerlijke kip tandoori uit de slowcooker.

Ik gebruikte dit keer de Tandoori kruidenmix van pit-pit.com, dit recept is zeker niet gesponsord maar ik ben echt fan van deze website. Je kunt er werkelijk alle kruiden en heerlijke kruidenmixen bestellen. Heb je geen tandoori kruiden in huis en heb je geen zin om ze te bestellen, leg ik ook uit welke kruiden je nodig hebt om zelf heerlijke kip tandoori te maken.

Kip tandoori uit de slowcooker..

Bereidingstijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • +/- 800 gram kipfilets of kippendijen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram creme fraiche
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • Een koffie kopje (basmati rijst per persoon)
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • Optioneel: 1 eetlepel honing
  • 3 a 4 theelepels tandoori kruiden van pit-pit.com

Of….

Tandoori kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel citroen peper
  • 1/2 theelepel chili poeder (of zoveel als je durft .. 😉 )
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
  • 1 theelepel garam masala (kerrie)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1/2 theelepel ketoembar (koriander)
  • 1/2 theelepel djinten (komijn)
  • 1 theelepel uienpoeder

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:

Snijd de kippendijen of kipfilets in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook op hoog vuur kort aan. Voeg daarna ook de Tandoori kruiden toe en bak even mee.

Voeg nu de Griekse yoghurt toe en roer goed door.

Het geheel gaat voor 3  uur in de slowcooker op LOW.

Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.

 De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.

Na 3 uur..

Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high. Laat de deksel eraf en laat de kip Tandoori even een beetje indikken.

Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.

Proef en voeg naar smaak nog extra (Tandoori) kruiden toe en eventueel wat zout. Voeg eventueel ook nog een eetlepel honing toe.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kip tandoori uit de slowcooker

Kip tandoori uit de slowcooker

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker.

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker.

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Kip tandoori uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

37 gedachten over “Kip tandoori uit de slowcooker..