Kip tandoori uit de slowcooker.. Een heerlijk en eenvoudig gerecht waar je zelf weinig werk aan hebt.
Een tijdje terug maakte ik de simpele kip tandoori en het recept verscheen op de blog. Een goed bekeken recept maar al snel stroomde er vragen binnen over een variant voor de slowcooker. Omdat ik daar zelf ook heel benieuwd naar was ging ik ermee aan de slag. Resultaat? Heerlijke kip tandoori uit de slowcooker.
Ik gebruikte dit keer de Tandoori kruidenmix van pit-pit.com, dit recept is zeker niet gesponsord maar ik ben echt fan van deze website. Je kunt er werkelijk alle kruiden en heerlijke kruidenmixen bestellen. Heb je geen tandoori kruiden in huis en heb je geen zin om ze te bestellen, leg ik ook uit welke kruiden je nodig hebt om zelf heerlijke kip tandoori te maken.
Kip tandoori uit de slowcooker..
Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- +/- 800 gram kipfilets of kippendijen
- 250 ml Griekse yoghurt
- 250 gram creme fraiche
- 4 lente uitjes
- 1 rode ui
- 1 paprika
- Een koffie kopje (basmati rijst per persoon)
- 2 a 3 tenen knoflook
- Optioneel: 1 eetlepel honing
- 3 a 4 theelepels tandoori kruiden van pit-pit.com
Of….
Tandoori kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel citroen peper
- 1/2 theelepel chili poeder (of zoveel als je durft .. 😉 )
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
- 1 theelepel garam masala (kerrie)
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 1/2 theelepel ketoembar (koriander)
- 1/2 theelepel djinten (komijn)
- 1 theelepel uienpoeder
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
Snijd de kippendijen of kipfilets in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook op hoog vuur kort aan. Voeg daarna ook de Tandoori kruiden toe en bak even mee.
Voeg nu de Griekse yoghurt toe en roer goed door.
Het geheel gaat voor 3 uur in de slowcooker op LOW.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.
Na 3 uur..
Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high. Laat de deksel eraf en laat de kip Tandoori even een beetje indikken.
Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.
Proef en voeg naar smaak nog extra (Tandoori) kruiden toe en eventueel wat zout. Voeg eventueel ook nog een eetlepel honing toe.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker.
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Kip tandoori uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
heerlijk recept, bedankt Ashley. Wanneer ga je eens een kookboek voor de slowcooker schrijven?
Hoi Fransje, haha dat zou leuk zijn he? Wie weet, ooit!
Staat voor morgen op de planning, ben benieuw!
Goed gelukt? 🙂
Het was heerlijk, een blijvertje.
Als je zelf de Tandoori kruidenmix maakt, gebruik je daar dan ook 3 a 4 theelepels van?
Toch niet alles wat je maakt met dat recept?
De kruidenmix ruikt in ieder geval al heerlijk!!
Sinds ik de Tandoori kruiden heb van pit-pit.com maak ik ze eigenlijk nooit meer zelf. Toen ik dat nog wel deed voegde ik het op gevoel toe, ongeveer 3 theelepels en je kunt altijd nog extra toevoegen achteraf.
Zou je het ook op de high stand kunnen bereiden om de kooktijd te verkorten?
Hoi Lindsey, ik gebruik zelf nooit de high stand, maar je kunt het altijd proberen.
Bedankt voor je reactie! Ik had het ivm tijdsgebrek nu in de gewone pan gemaakt. Echt super lekker! Volgende keer ga ik het nog is in de slowcooker proberen:)
Hoi Lindsey, ik maak het ook weleens in de gewone pan! Fijn dat het gesmaakt heeft..
Mijn yoghurt is geschift… Wat doe ik verkeerd? Komt het omdat ik magere yoghurt gebruikt heb misschien?
Hoi Elsemiek, ik denk dat je de yoghurt rechtstreeks vanuit de koelkast erin hebt gedaan. Je kunt het beter eerst een half uur buiten de koelkast zetten. Dan is het temperatuur verschil al iets kleiner.
Eerste recept dat ik maak in mijn slowcooker ?
Hoi Myra, goed gelukt hoop ik? 🙂
Ja, was heerlijk. Ik heb het kruidenmengsel zelf samengesteld en daar ongeveer 5 tl van gebruikt. Behoorlijk pittig, maar lekker. Rijst, naan en komkommerraita erbij geserveerd. Smullen!
Hoi Ashley! Vraagje – kan dit ook gewoon in een ‘gewone’ pan? Ik heb er laatst eentje aangeschaft, zo’n grote pan waar je ook stoofpotjes in maakt van gietijzer, zou het daar bijvoorbeeld ook in kunnen voor een aantal uurtjes?
Hoi Eva, dat kan zeker!
Hoi Ashley,
Kun je mij vertellen hoeveel koolhydraten er in de mix van pit&pit zitten, ik ben diabeet en eet zo min mogelijk koolhydraten en in de meeste mixen zit erg veel suiker.
Groetjes Marijan
Hoi Marijan, ik heb geen idee. Staat dat niet op hun website vermeld?
Hallo! Is deze kip tandoori ook goed in te vriezen na bereiding of moet ik nog ergens rekening mee houden?
Nee hoor dat kan prima!
1 woord: verrukkelijk!!!
Leuk om te lezen!😁
Heb deze vandaag gemaakt. Ik heb zitten smullen. Dank voor dit heerlijke gerecht.
Leuk om te lezen!☺️
Hi! Ga dit recept voor het eerst maken: is het aanbakken van de kip, paprika, ui en knoflook perse nodig? Of kan het ook gewoon zo in de slowcooker zonder eerst aan te braden?
Hoi Mirjam, vanwege de korte bereidingstijd in de slowcooker is aanbakken wel aan te raden. Je kunt het er langer in laten, maar dan heb je kans dat de kip uit elkaar valt in plaats van in mooie stukjes blijft. Vandaar eerst even aanbakken. 🙂
Hoi Ashley.
Ik wil dit recept zo gaan maken,doe ik de lente uitjes er ook bij door of apart eroverheen?
Dit staat nl nergens beschreven,
Groetjes Claudy
Hoi Claudy, het is voor na het koken, anders wordt het echt een slappe boel. 🙂
Vandaag de kip klaargemaakt in mijn kleine Andrew James. Het was erg lekker.
Links en rechts wel een beetje afgeweken, maar deze houden we er in!
Bedankt
Hoi Ashley,
Vraagje over het recept kip tandoori uit de slowcooker.
Bij benodigdheden staan 4 lent uitjes en een rode ui. Vervolgens bij de bereiding staat snij de ui en bak deze maar wordt hier ook de lente-ui mee bedoeld of alleen de rode ui en is de lente ui als garnering? Ik kom de lente ui in het recept bij de bereiding namelijk niet tegen.
Ik ben erg benieuwd.
Gr. Chantal
Dag Ashley,
Sinds 1,5 week een slowcooker en inmiddels recept 5 van je aan het maken (kip tandoori staat nu op) , ronduit heerlijk!
Hoi Sacha, wat leuk om te lezen! Fijn dat de recepten in de smaak vallen! 🙂
Voor onze kinderen en kleinkinderen maakte ik dit recept….alles was schoon op dus ze vonden het heerlijk.
Onze kleinzoon van 3 zei …Oma dit is zoooo lekker.
Toen hij naar huis ging zei hij eten we dit vaker Oma…. vandaag komt hij eten en wat maakt Oma …🤣🤣🤣
Dit recept is lekker! Meerdere malen gemaakt ondertussen.
Dankjewel en Gods zegen Ashley!