Kip parmezaan uit de oven

Kip parmezaan uit de oven..


Kip parmezaan uit de ovenKip parmezaan uit de oven, weer een heerlijk recept van gastblogger Annemieke!

 

Kip parmezaan uit de oven

Ik ben de laatste tijd helemaal gek op kaas. Ik eet het overal op en tussen. Zo lekker! Kip parmezaan stond al een tijdje op mijn lijstje, eindelijk kwam ik er aan toe. Het is een makkelijk receptje, maar kost wel wat meer tijd.

Ik at de kip Parmezaan met wat gekookte pasta, tomatensaus en rucola.
voor 2 personen- 40 minuten 

Wat heb je nodig?

  • 1 grote(dubbele) kipfilet
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • half bolletje (buffel) mozzarella
  • Tomatensaus ( ik maakte deze zelf met tomatenblokjes , groente en kruiden voor de pasta en gebruikte deze ook voor de kip)
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • Zout naar smaak
  • 3 handjes paneermeel
  • 3 handjes bloem
  • 1 ei

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet doormidden. Leg een stukje folie op de kip en sla deze plat met bijvoorbeeld de achterkant van pannetje
  3. Maak 3 bordjes, 1 bordje voor de bloem, 1 bordje voor het ei, 1 bordje voor het paneermeel.
  4. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en een snufje zout.
  5. Haal de  kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel.
  6. Bak de kip rondom bruin en knapperig. Leg de kip dan in een ingevette ovenschaal.

Kip parmezaan uit de oven

Kip parmezaan uit de oven

 

7. Maak ondertussen eventueel de tomatensaus of je koopt gezeefde tomaten en brengt dit op smaak met wat kruiden. Verdeel een klein laagje tomatensaus over de kip, verdeel dan de Parmezaanse kaas over de kip en tot slot de mozzarella. Bak in de oven voor 15 minuutjes, tot de kaas gesmolten is.

 

Kip parmezaan uit de oven

 

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Annemieke? Volg haar op Instagram! Of neem een kijkje op haar blog! Sweetlittlekitchen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij deze Kip parmezaan uit de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.