Ja hoor, weer een risotto variatie! Jullie weten het inmiddels, het is mijn lievelingseten! En om niet te vaak hetzelfde te eten verzin in graag verschillende variaties!
Kerrierisotto met pangasius en rucola dit keer! Het lijkt net kip op de foto, maar het was echt pangasiusfilet. Verse pangasiusfilet van de visboer weliswaar. Je kunt ook kiezen voor een lekker stukje kabeljauw, tilapia, scholfilet, koolvis, tong of heilbot. Net waar je trek in hebt, of net wat je tegenkomt in de supermarkt/visboer.
Ik kocht een stukje pangsius bij de visboer, naar mijn idee veel smaakvoller en gezonder dat de ingevroren pangasisus uit de supermarkten.
Anyway.. ik ging dus weer voor risotto! Kip kerrie daar kun je me ook ’s nachts voor wakker maken, dus waarom dan geen kerrierisotto proberen. Resultaat? Heerlijk..
Kerrierisotto met pangasius en rucola..
Bereidingstijd: +/- 40 minuten.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200 gram risottorijst
- +/- 250 a 300 gram pangasius
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 liter bouillon (ik koos voor kippenbouillon)
- 50 ml droge witte wijn
- Parmezaanse kaas
- 2 klontjes roomboter
- Scheutje (goede) olijfolie (of truffelolie)
- peper/zout
- Grote hand rucola
Bereiding:
Snipper de sjalotjes fijn, en hak de knoflook fijn.
Verhit 1 klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een wok.. (laat de boter/olie niet te heet worden/verkleuren)
Bak de sjalotjes en de knoflook aan.
Voeg de wijn toe (middel hoog vuur) kook dit even een paar minuten mee totdat het meeste vocht weer is verdwenen..
Voeg nu ook de rijst toe en roer dit goed door.. de korrel moet een beetje doorzichtig worden voordat je weer verder gaat.
Voeg nu een soeplepel bouillon toe, de rijst moet de bouillon hebben opgenomen voordat je weer een volgende lepel toevoegt.
Herhaal het toevoegen van de bouillon gedurende ongeveer 25 minuten.. (maar laat de rijst wel elke keer eerst de bouillon opnemen en blijf roeren!) Proef tussendoor of de risotto al goed is, de rijstkorrel moet aan de buitenkant zacht zijn maar aan de binnenkant nog wel iets van bite hebben.. (anders wordt het pap..) Het moet een smeuïge risotto worden die nog iets uitloopt op het bord..
Wanneer de risotto naar wens is draai je het vuur uit en roer je er nog een klontje boter doorheen, en wat geraspte Parmezaanse kaas.. Én naar wens nog een scheutje truffelolie (hoeft natuurlijk niet). Proef even.. en breng de risotto nog wat op smaak met wat peper/zout én natuurlijk de kerrie!
De pagansiusfilet bakte ik (in stukjes) in de koekenpan met wat peper en zout.
De opmaak van het bord spreekt denk ik voor zich, de kerrierisotto, wat rucola én de gebakken pangsius! Dat wordt smullen!
Even de tips voor de perfecte risotto op een rijtje:
- Blijf roeren
- Blijf erbij!
- Laat de risotto rijst elke keer weer eerst de bouillon opnemen voordat je weer een lepel bouillon toevoegt.
- Zorg dat de bouillon heet is wanneer je die toevoegt!
- Proef je dat je risotto goed is, maar je bouillon is nog niet helemaal op? Geeft niet!
- Gebruik roomboter! En géén margarine!!
Ook gek op risotto? Probeer deze variaties dan ook eens uit!
Risotto met spinazie en garnalen
Truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze heerlijke kerrierisotto met pangasius en rucola proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Heel erg lekker! Bedankt!