3 heerlijke hamburger recepten

Kabeljauwburger met remouladesaus.. 2


Kabeljauwburger met remouladesaus

 

Een heerlijke kabeljauwburger met remouladesaus, niet moeilijk en erg lekker!

Hier thuis staan er regelmatig homemade burgers op het menu! Bijvoorbeeld deze kipburger of deze Mexicaanse burger.. of wanneer we een feestje of verjaardag hebben zijn deze mini burgers ook altijd lekker! We hadden alleen nog nooit zelf een visburger gemaakt! Tijd om dat eens uit te proberen dus! En deze kabeljauwburger met remouladesaus was heerlijk! Ook de remouladesaus maakte ik zelf en dat is helemaal niet ingewikkeld!

Ik gebruikte voor dit recept kabeljauw uit de diepvries, deze moet je dan wel eerst goed laten ontdooien en laten uitlekken. Je kunt natuurlijk ook voor verse kabeljauw kiezen, net wat jij wilt!

Kabeljauwburger met remouladesaus..

 

Bereidingstijd: +/-  30 minuten

Wat heb je nodig? (2 burgers)

Voor de kabeljauwburgers: 

  • +/- 300 gram kabeljauw
  • 1 sjalotje
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel citroen peper
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 3 eetlepels paneermeel of panko
  • 1 ei

Overig: 

  • 2 hamburger broodjes ( ik koos voor bruine spelt bolletjes)
  • Grote hand gemengde sla
  • Olie om in te bakken

Voor de saus: 

  • 3 eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd de Calvé 3% vet met maar 10 kcal per eetlepel)
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 2 theelepels vocht van de augurken
  • 5 mini augurkjes heel fijn gesneden
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel lemon peper
  • 1 fijn gesneden lente uitje
  • Peper/zout naar smaak

Bereiding: 

Wanneer je kabeljauw uit de diepvries gebruikt moet je deze eerst heel goed laten ontdooien en laten uitlekken. Druk voor de zekerheid ook het vocht goed uit de kabeljauw. 

Snijd de kabeljauw heel fijn en meng met alle overige ingrediënten voor de kabeljauwburgers.

Maak hier vervolgens 2 burgers van.

Bak de kabeljauwburgers gaar in de koekenpan.

De ingrediënten voor de remouladesaus meng je ook allemaal door elkaar. Proef vervolgens eerst even en voeg naar smaak nog peper en zout toe.

Wat niet hoeft maar wat ik wel altijd doe is even de hamburger broodjes open snijden en roosteren in een droge koekenpan.

Voilå, heerlijke kabeljauwburger met remouladesaus..!

Kabeljauwburger met remouladesaus

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze kabeljauw burger met remouladesaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Kabeljauwburger met remouladesaus..