Een lekker Italiaans broodje voor de lunch of voor bij de borrel! Gastblogger Lieke deelt vandaag een heerlijk recept met ons!
Italiaans broodje..
Ingrediënten voor ongeveer 10 broodjes
Voor de broodjes:
250 gr bloem + een beetje voor het uitrollen
3 theelepels gist
1 theelepels zout
2 theelepels Italiaanse kruiden
75 ml water
75 ml melk
15 gr boter
Voor de topping:
150 gram cherry tomaatjes
150 gram mozzarella (ik gebruikte kleine bolletjes)
Scheutje olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kneed alle ingrediënten voor de broodjes goed door elkaar tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er met een vorm /glas broodjes uit.
Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Snijd de tomaatjes en de mozzarella in plakjes en verdeel over de broodjes. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.