Een heerlijke pasta met spinazie en kabeljauw! Pappardelle dit keer, met nog wat kastanje champignons en een verantwoorde ‘saus’ van cottage cheese en een geprakte avocado. Een experiment, maar goed gelukt!
Deze pasta met spinazie en kabeljauw maakte ik met restjes uit de koelkast, maar hij mag vaker op het menu! Het was verrassend lekker! Meestal kies ik altijd voor volkoren penne of spaghetti, maar ik had ook nog een restje pappardelle in huis, deze brede pasta linten zijn eigenlijk wel een beetje mijn favoriet!
Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Pasta met spinazie en kabeljauw..
Wat heb je nodig?
- 2 stukjes kabeljauw (diepvries kan ook prima)
- 250 gram verse spinazie
- 2 sjalotjes
- 250 gram pasta (of pappardelle)
- Half doosje kastanje champignons
- 3 eetlepels cottage cheese
- 1 (rijpe) avocado
- 2 teentjes knoflook
- Handje pijnboompitjes (geroosterd)
- Peper/zout
- Optioneel: nog wat geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Bereiding:
Bak in een wok de sjalotjes, de champignons, de spinazie en de knoflook aan. Zet het vuur niet te hoog, spinazie en knoflook worden anders snel bitter.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de kabeljauw in een grill of koekenpan.
Wanneer de pasta klaar is giet je deze af, de pasta gaat vervolgens in de wok.
Roer dit goed door. Voeg de cottage cheese en een geprakte avocado toe en roer dit er goed doorheen. Breng het op smaak met flink wat peper en wat zout.
Op het bord gaat de kabeljauw bovenop de pasta, gevolgd door wat geroosterde pijnboompitjes. Maak het af met wat Parmezaanse kaas..
Easy toch? Bovendien erggggg lekker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pasta met spinazie en kabeljauw proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Waauw, dat ziet er gezellig uit!