Gevulde pastaschelpen in tomatensaus.. dat klinkt niet alleen als een feestje, dat was ook een feestje!
Gevulde pastaschelpen in tomatensaus..
Onlangs nam ik bij mijn favoriete winkel de kaaZaak hele grote pastaschelpen mee.. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om daar iets lekkers mee te maken maar het was er nog nooit van gekomen.. Tot nu! We hebben afgelopen weekend zitten smullen van deze schaal tomatensaus met kipgehakt en daar overheen de pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta.. Liever een vegetarisch gerecht? Laat dan het kipgehakt gewoon weg, ook zonder gehakt wordt het een heerlijke maaltijd!
Wat heb je nodig? (voor een grote schaal waar wij met 5 man van hebben gegeten..)
Bereidingstijd: +/- 40 minuten + 25 minuten in de oven.
Voor de saus:
- +/- 400 gram kipgehakt
- 1 blik gepelde tomaten (San Marzano)
- 1 pak gezeefde tomaten
- Roasted salt Italy (The man with the pan) naar smaak
- 1 (rode) ui
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- Vers gemalen peper naar smaak
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
Voor de gevulde pastaschelpen:
- Een zak pastaschelpen (a 500 gram)
- 350 gram ricotta
- 600 gram diepvries spinazie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vers gemalen peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Roasted salt Italy (The man with the pan) naar smaak
Overig:
- 150 gram geraspte kaas
- Handje geroosterde pijnboompitten
- Een grote ovenschaal
- Optioneel: 2 gesneden lente uitjes, wat verse basilicum blaadjes en nog wat cherry tomaatjes.
Bereiding:
Laat allereerst de diepvries spinazie heel goed ontdooien en uitlekken.
Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, haal 1 a 2 minuten van de kooktijd af want ze gaan ook nog in de oven.
Ondertussen kun je aan de saus beginnen.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak allereerst de ui in een scheutje olijfolie lekker aan.
Voeg vervolgens het kipgehakt en de knoflook toe. Breng op smaak met het gerookte paprika poeder, roasted salt en peper.
Wanneer het gehakt grotendeels gaar is voeg je de gepelde en gezeefde tomaten toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten lekker pruttelen.
Wanneer de kooktijd van de pastaschelpen verstreken is spoel je de schelpen af met koud water en giet je er wat olijfolie overheen, anders gaan ze plakken.
Druk met een lepel nog even goed het vocht uit de spinazie. Meng de spinazie vervolgens met de ricotta en de kruiden en roer dit goed door elkaar.
Onderin de ovenschaal gaat de tomatensaus.
Vul nu 1 voor 1 alle pastaschelpen met het spinazie/ricotta mengsel en leg deze op de tomatensaus.
Verdeel de geraspte kaas, de pijnboompitten, de lente ui, de basilicumblaadjes en de cherry tomaatjes over de schelpen heen. Zorg dat de schelpen goed bedekt zijn met de kaas, dat voorkomt dat de schelpen hard worden in de oven.
Zet de schaal op 180 graden een minuut of 20 in de oven.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Gevulde pastaschelpen in tomatensaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?