Een klassieker, gevulde eieren.. Maar deze gevulde eieren met makreel zijn dan toch net weer even anders dan de ‘normale’ gevulde eitjes..
Lekker bij de borrel, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen! Daarbij ook nog makkelijk om te maken!
Gevulde eieren met makreel..
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig? (voor 12 stuks..)
- 6 hard gekookte eieren
- 150 gram gerookte makreelfilet (graatloos)
- 2 theelepels creme fraiche
- 2 theelepels mayonaise (calvé 3% vet, 10 kcal per eetlepel)
- 1 theelepeltje ketchup
- peper/zout naar smaak
- Wat vers gehakte peterselie
- Een halve theelepel chilipoeder
- Een halve theelepel knoflookpoeder
- Wat verse of gedroogde bieslook en wat peterselie voor de garnering
Bereiding:
Pel de (hard gekookte) eieren en snijd deze alle 6 doormidden. Verwijder het eigeel..
Pluis in een mengkom de makreel met 2 vorken uit elkaar. Voeg vervolgens alle bovenstaande ingrediënten (behalve de bieslook en peterselie) en vermeng dit goed met elkaar.. Voeg hier ook het eigeel aan toe..
Proef! En voeg indien nodig nog peper/zout/chili of knoflook toe.. Maak het naar je eigen smaak!
Deze makreelsalade kun je natuurlijk heerlijk op een toastje of stokbroodje eten, maar nu gingen we gevulde eieren maken.. 😛
Vul alle halve eitjes dus met de makreelsalade..
Maak het af met wat verse of gedroogde bieslook en peterselie..
Heerlijke gevulde eieren met makreel voor bij de borrel!
Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze gevulde eieren met makreel proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?