Het werd wel weer eens tijd voor een lekker toetje, vonden jullie ook niet? Zomerse vanille panna cotta met rood fruit dit keer!
Deze (simpele) zomerse vanille panna cotta met rood fruit assiocieer ik met een zwoele zomeravond. Vraag me niet waarom maar het lijkt me een prima toetje na de barbecue of een heerlijke avond eten in de tuin..
Desondanks smaakte deze panna cotta ook heerlijk op een dood normale vrijdagavond met slecht weer.. Haha!
Zomerse vanille panna cotta met rood fruit..
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + enkele uren opstijven in de koelkast
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 500 ml slagroom
- 4 zakjes vanille suiker (de echte zoetekauw maakt daar 5 of 6 zakjes van..)
- 1 theelepel vanille extract
- Het merg van 1 vanillestokje
- 3 gelatine blaadjes
- Een bakje Hollandse aardbeien
- Een bakje blauwe bessen
Bereiding:
Laat de gelatine blaadjes weken in koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje, voeg daar de suiker, het vanille extract en het merg uit het vanillestokje aan toe.
Breng het tegen het kookpunt aan.
Laat nu de uitgeknepen gelatine oplossen in het slagroom mengsel..
Verdeel het vervolgens over 4 glaasjes.
Zet ze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip: dit recept kun je ook prima een dag van te voren al maken!
Pureer +/- 10 aardbeien en een grote hand blauwe bessen fijn. De echte zoete kauw voegt hier ook nog wat suiker aan toe maar van mij hoeft dat niet.
Verdeel dit mengsel over de panna cotta.
Maak af met nog wat aardbeien en blauwe bessen, en proef! Mmm.. #genieten..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze zomerse vanille panna cotta met rood fruit proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Deze hebben wij het weekend gemaakt en ze waren heerlijk Ashley.
Goed om te horen Ineke! 🙂