quiche lorraine met ham en lente ui

Quiche lorraine met ham en lente ui..


quiche lorraine met ham en lente ui

Quiche lorraine met ham en lente ui.

Een simpele maar super lekkere quiche Lorraine met ham en lente ui. Lekker met een salade als avondeten maar ook erg lekker als lunch of bij de brunch. Deze quiche is ook zowel warm als koud erg lekker.

Quiche lorraine met ham en lente ui..

 

Bereidingstijd: voorbereiding ongeveer 15 minuten plus 55 minuten in de oven.

Wat heb je nodig?

  • 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • 200 gram hamblokjes
  • 125gram uitgebakken spekjes
  • 4 lente uitjes
  • 5 eieren
  • 200 ml slagroom of kookroom light
  • Peper/zout naar smaak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 150-200 gram geraspte kaas naar keus

Overig:

  • Quichevorm (die van mij is 28 cm)

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg kort ontdooien op het aanrecht.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.

Verkruimel op de bodem de spekjes en verdeel de hamblokjes er overheen.

Snijd de lente ui in ringetjes en verdeel ook in de quichevorm.

Kluts de eieren, voeg daar de slagroom/kookroom aan toe en eventueel nog wat peper/zout en knoflookpoeder.

Giet dit vervolgens in de quichevorm over de spekjes, ham en lente ui.

Tot slot gaat de geraspte kaas er overheen en bak je de quiche in 55 minuten af.

Laat de quiche eerst iets afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.

quiche lorraine met ham en lente ui

quiche lorraine met ham en lente ui

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze quiche lorraine met ham en lente ui proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.