Drie soorten chocolade panna cotta! Dan zit er vast wel 1 bij die jij graag met de kerst op tafel zet als toetje!
Behalve dat panna cotta een heerlijk dessert is, is het ook makkelijk om te maken! Je kunt de panna cotta ook de avond van te voren of ’s ochtends al bereiden en in de koelkast zetten, zo heb je er tijdens het kerstdiner geen omkijken meer naar. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is ze uit de koelkast te toveren na een heerlijk kerstdiner…
Ik heb drie soorten chocolade panna cotta gemaakt, zodat jij kunt kiezen welke je gaat maken! Of je maakt ze net als ik alle drie en je laat je gasten kiezen!
Trouwens.. voor dit heerlijke toetje hoeft het helemaal geen kerst te zijn.. 😉
Drie soorten chocolade panna cotta..
Bereidingstijd: +/- 20 minuten (+ minimaal 2 uur opstijven in de koelkast)
Wat heb je nodig? (recept is voor elke variant voor 2 stuks..)
Voor de witte chocolade panna cotta met lemon curd:
- 250 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 75 gram witte chocolade
- De zoetekauw voegt ook nog een zakje vanille suiker toe
- Lemon curd (klik hier voor het recept)
Voor de witte chocolade panna cotta met chocolade ganache:
- 250 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 75 gram witte chocolade
- De zoetekauw voegt ook nog een zakje vanille suiker toe
- Voor de ganache: 50 ml slagroom/ 50 gram pure chocolade
Voor de pure chocolade panna cotta met rood fruit:
- 250 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 75 gram pure chocolade
- De zoetekauw voegt ook nog een zakje vanille suiker toe
- (bevroren) rood fruit +/- 75 gram)
Optioneel: nog wat chocolade hagel of chocolade strooisel voor bovenop..
Bereiding:
Voor de witte chocolade panna cotta met lemon curd:
Leg je gelatine blaadjes alvast in koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje.. Voeg de chocolade toe en roer door tot alle chocolade gesmolten is.. Zet het vuur nu wat hoger en breng het tegen het kookpunt aan.. Haal dan je pan weer van het vuur..
Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan je chocolade/slagroom mengsel.. roer door tot de gelatine blaadjes helemaal zijn opgelost en je geen klontjes meer hebt.
Verdeel vervolgens de panna cotta over de glaasjes/potjes wat jij wilt..
Zet ze in de koelkast, na een uurtje verdeel je er wat lemon curd overheen en zet je ze voor een paar uurtjes weer terug in de koelkast..
Voor de witte chocolade panna cotta met chocolade ganache:
Leg je gelatine blaadjes alvast in koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje.. Voeg de chocolade toe en roer door tot alle chocolade gesmolten is.. Zet het vuur nu wat hoger en breng het tegen het kookpunt aan.. Haal dan je pan weer van het vuur..
Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan je chocolade/slagroom mengsel.. roer door tot de gelatine blaadjes helemaal zijn opgelost en je geen klontjes meer hebt.
Verdeel vervolgens de panna cotta over de glaasjes of potjes en zet ze in de koelkast.
Na een uurtje (wanneer het al iets opgesteven is) kun je de ganache er overheen verdelen..
Hoe maak je dan de ganache? Dat is heel simpel, verwarm de slagroom in een pannetje en laat de chocolade hierin smelten.. Voilå je ganache is al klaar!
Voor de pure chocolade panna cotta met rood fruit:
Leg je gelatine blaadjes alvast in koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje.. Voeg de chocolade toe en roer door tot alle chocolade gesmolten is.. Zet het vuur nu wat hoger en breng het tegen het kookpunt aan.. Haal dan je pan weer van het vuur..
Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan je chocolade/slagroom mengsel.. roer door tot de gelatine blaadjes helemaal zijn opgelost en je geen klontjes meer hebt.
Verdeel de panna cotta vervolgens over de glaasjes of potjes en zet ze in de koelkast..
Na een uurtje kun je het rood fruit er overheen doen.. Dit is simpel weg niet meer dan gepureerd bevroren rood fruit.. (naar smaak kun je daar nog wat agave siroop of suiker aan toevoegen..)
Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Drie soorten chocolade panna cotta proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?