Surinaamse bami met kip, bami van spaghetti.. Ja écht!
Ik noem het Surinaamse bami maar het is geen officieel recept, dit is mijn manier hoe wij hem hier thuis lekker vinden. In veel recepten voor Surinaamse bami kom je bijvoorbeeld ook trassi tegen, daar houden wij niet van.
Je kunt dit recept ook als bijgerecht klaar maken, je kunt dan bijvoorbeeld de kip en champignons eruit laten. De bami serveer je dan bij allerlei andere (Surinaamse) gerechten. Wij aten het als volledige maaltijd, vandaar de toevoeging van kip en champignons.
Surinaamse bami met kip…
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200-250 gram (spelt of volkoren) spaghetti
- 2 kipfilets
- Bakje (kastanje) champignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 4 maggi bouillon blokjes (de kleine blokjes, de meest simpele variant rood met gele verpakking)
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1/2 theelepeltje 5 spices poeder
- Zwarte peper naar smaak
- Optioneel voor de pittige eters onder ons: een half rood pepertje?
Optioneel: een gesneden lente uitje voor de garnering en/of gebakken uitjes
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 maggi blokjes toe aan het water.
Snijd de kip, champignons, de ui en de knoflook en bak deze in een flinke scheut olie.
Voeg de tomatenpuree en de 5 spices toe en bak deze ook even mee.
Wanneer de spaghetti klaar is giet je deze af en voeg je deze toe aan de wok.
Breng het geheel nu op smaak met de sojasaus, ketjap en de gembersiroop. Verkruimel 2 maggi blokjes en roer goed door.
Verwarm nog even goed door en klaar is je Surinaamse bami!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Surinaamse bami met kip proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!