image

Surinaams rundvlees uit de slowcooker of de braadpan! 3


surinaams rundvlees uit de slowcooker

Een heerlijk recept voor Surinaams rundvlees uit de slowcooker of uit de braadpan. Dit keer voor het eerst klaar gemaakt in de slowcooker, maar voorheen maakte ik het altijd gewoon in de braadpan.. Allebei erg lekker!

Surinaams rundvlees uit de slowcooker.. echt heerlijk! Ik maak het vaak als ik (veel) eters krijg. Ideaal omdat je er niet zo gek veel werk aan hebt en iedereen lekker zelf kan opscheppen uit slechts 2 pannen!

In dit recept vind je zowel de bereidingswijze in de slowcooker als in de braadpan!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Wanneer je opzoek bent naar nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker, klik dan even hier..

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kilo rundvlees (ribbraadlappen, niet te mager)
  • 3 tros tomaten
  • 4 eetlepels Ketjap
  • 4 eetlepels Oyster saus
  • 2 eetlepels bruine bastard suiker
  • Een stukje gember (+/- 2 cm) of 2 theelepels gemberpoeder (djahΓ©)
  • 5 knoflook tenen
  • 1 chili pepertje
  • 3 uien
  • 2 theelepels sereh (citroengras)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels 5 kruidenpoeder (venkel, steranijs, peper, kaneel en kruidnagel)
  • Scheutje azijn
  • 1 runder bouillon blokje
  • peper/zout

Bereiding slowcooker:

Als eerst gaan de grof gesneden uien in de pan, de gesneden tomaten, de gesneden peper, de gesneden knoflook en de gesneden gember. Verkruimel daaroverheen je bouillon blokje, vervolgens kan ook het vlees (gesneden in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm) in de pan. Daaroverheen gaan alle droge kruiden (en suiker), schep het geheel dan vervolgens een keer goed door.crockpot

Als laatst giet je de ketjap, de oyster saus en de azijn eroverheen. (let op: geen extra vocht dus!)

Zet het geheel voor 8 uurtjes op de laagste stand. Er komt best veel vocht vrij in de slowcooker en dit giet ik gedeeltelijk af na 8 uurtjes. Anders is het wel heel vochtig, je kunt zelf natuurlijk bepalen hoe je het vlees uiteindelijk wilt hebben. Wat ook een optie is, is het toevoegen van wat maizena (papje maken met water) of bloem om het iets te binden. Wanneer je het vervolgens weer door roert valt het vlees vaak al helemaal uit elkaar zo zacht is het. Proef het even en breng het naar wens nog verder op smaak.

Bereiding braadpan:

Doe wat olie of boter in de pan en fruit allereerst de grof gesneden uien aan(middel hoog vuur), en bak vervolgens ook het vlees kort aan (gesneden in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm). Vervolgens gaat hier de gesneden knoflook, de gember, en de tomaten bij. Voeg nu alle droge kruiden, de suiker en een verkruimeld bouillon blokje toe en roer het even goed door. Als laatst giet je de ketjap, de oyster saus en de azijn eroverheen. Bij bereiding in de pan heb je iets meer vocht nodig als in een slowcooker, voeg ook nog wat water toe, het vlees moet wel voor de helft onder ‘water’ staan.

Zet het vuur vervolgens heel laag en laat het rustig +/- 5 uurtjes pruttelen. Na die tijd kijk je of je misschien iets aan vocht moet afgieten, of dat je het gaat binden met maizena. Het vlees pluis je uit elkaar met 2 vorken voor zover het nog niet vanzelf uit elkaar valt. Breng het vervolgens nog verder op smaak indien nodig, proeven vind ik altijd erg belangrijk!

Tip: Gebruik niet te mager rundvlees! Ik heb dit recept 1 x gemaakt met sucadelappen en dat was echt niet lekker, het werd niet zo mals en zacht.

Je kunt het vervolgens eten op een broodje of lekker met wat rijst en boontjes!

surinaams rundvlees uit de slowcooker

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je Surinaams rundvlees uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! :) Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al opΒ  Instagram of Facebook?

 

 

 

Comments

comments


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

3 Gedachten over “Surinaams rundvlees uit de slowcooker of de braadpan!

  • wil

    Moet je alles bij elkaar doen zonder kooktijd er tussen?.
    Is een slowcooker anders dan een gewone pan met dikke bodem?
    Is het erg scherp door dat pepertje?
    (voor kinderen te scherp of niet?)
    Ik vind het een super goed recept omda thet ook in gluten en melk en eivrij dieet past!!!

    • Ashley Willems Post auteur

      Een slowcooker is inderdaad iets anders dan een pan met dikke bodem..
      In de slowcooker gaan alle ingrediΓ«nten bij elkaar in de pan in 1 x.

      Het pepertje kun je uiteraard ook weglaten..