Simpele kip tandoori met gestoomde rijst! Kip tandoori stond al een tijdje op mijn lijstje maar steeds kwam het er niet van..
En toen juist op een moment dat ik eigenlijk geen tijd had om te koken toverde ik deze kip tandoori met gestoomde rijst op tafel, binnen no time! Daarom noem ik het simpele kip tandoori. Je zou ervoor kunnen kiezen de kip een nacht in de yoghurt met de kruiden te laten marineren! Daarnaast kun je ook kant en klare tandoori kruiden gebruiken. Of je maakt een voorraad tandoori kruiden zoals ik, dan heb je altijd binnen een handomdraai deze kip tandoori op tafel staan.
Ik ga dit recept ook nog eens klaarmaken in de slowcooker! Ik denk dat dat ook erg lekker is namelijk..
Simpele kip tandoori met gestoomde rijst..
Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 2 kipfilets
- 200 ml Griekse yoghurt of creme fraiche
- 4 lente uitjes
- Een halve rode ui
- 1 sjalotje
- Een halve (groene) paprika
- 1 koffie kopje (basmati rijst per persoon)
- Een halve bouillon blokje kip
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel citroen peper
- 1/2 theelepel chili poeder (of zoveel als je durft .. 😉 )
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
- 1 theelepel garam masala (kerrie)
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 1/2 theelepel ketoembar (koriander)
- 1/2 theelepel djinten (komijn)
- 1 theelepel uienpoeder
Bereiding:
Snijd de kipfilet, de lente ui, de rode ui, het sjalotje en de paprika in stukjes/blokjes. En bak dit in olijfolie in een wok.
Ik hield wat lente uitjes apart voor de garnering maar dit hoeft natuurlijk niet..
Voeg nu ook alle kruiden en de knoflook toe en bak dit mee.
Wanneer de kip gaar is voeg je de yoghurt of de creme fraiche toe. Is de saus vervolgens te dun naar je zin? Dan heb je altijd nog de optie de saus iets te binden met maizena. Proef de saus even en voeg naar smaak nog de honing of extra kruiden toe!
De rijst kun je koken volgens de aanwijzing op de verpakking of je kunt de rijst stomen als je een stoomoven hebt.
2 koffie kopjes rijst met 3 koffie kopjes water in de stoomoven pan + een verkruimeld bouillon blokje.. 15 minuten op 100 graden. Daarna even doorroeren en je hebt echt heerlijke rijst!
Hier heb je toch helemaal geen pak wereldgerecht voor nodig toch?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Simpele kip tandoori met gestoomde rijst proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Staat nu te pruttelen en ruikt zalig !
Stiekem al geproefd en ohhh wat fantastisch lekker….
Dat is goed om te horen! 🙂