Pompoensoep uit de slowcooker, want wat is er in de herfst nou lekkerder dan een pan warme soep?
Ik ben gek op een lekkere pan soep, courgette, tomaat en kippensoep zijn mijn favorieten. Pompoensoep maak ik te weinig, waarom? geen idee want we hebben weer zitten smullen van dit soepje. Ik voeg deze pompoensoep vanaf nu ook gewoon aan mijn favoriete toe.
Heb je nog geen slowcooker in huis en twijfel je nog over de aankoop? Lees dan eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Pompoensoep uit de slowcooker…
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 4,5 a 5 uur in de slowcooker
Wat heb je nodig?
- +/- 1200 gram pompoen in blokjes/stukjes (Flespompoen of Hokkaido)
- 2 grof gesneden uien
- 3 tenen knoflook (gehalveerd)
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 125 ml crème fraîche
- 1 liter (groente) bouillon
- Peper/zout naar smaak (wees niet te zuinig)
- Optioneel: Een half rood pepertje/theelepel chili poeder
Bereiding:
Een kind kan de was doen, alle ingrediënten behalve de crème fraîche gaan in de slowcooker voor 4,5 a 5 uur op low.
Prik na die tijd even in de pompoen om te kijken of deze goed zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer nu de crème fraîche er doorheen en heel belangrijk; PROEF de soep.. Voeg naar wens nog extra peper/zout of andere kruiden toe.
Geen slowcooker? Geen nood! Deze soep is natuurlijk ook gewoon te bereiden op het fornuis.
Bak de pompoen samen met de uien en knoflook even aan in wat olijfolie.
Voeg de bouillon en de kruiden toe en laat 1,5 uur pruttelen op laag vuur. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng naar wens nog verder op smaak.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pompoensoep uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Deze ga ik vandaag gelijk maken! Lijkt me heerlijk.
Leuk! Heeft het gesmaakt? 😀
Heerlijk heerlijk, wel alles gesmoord in de pan, kruiden ui en pompoen. Massala kerrie en garam massala, paar theelepels extra, ook 1,5 tl chilipasta en 2 el kokos. Super geslaagd en voor herhaling vatbaar. Heb het 1 uur op high gehad en 3 uur op low. Dank voor het heerlijke recept
Dat klinkt heel goed! Lekker je eigen draai eraan geven inderdaad! Graag gedaan!!
Schil je de pompoen voordat ze in stukjes in de sc gaan? Dank je
Ja zeker! 🙂
Vandaag de soep gemaakt zonder pompoen te schillen! Heerlijk!..van het schil is niets meer terug te vinden 🙂
Leuk om te lezen! 🙂
Kan ik ook pompoen uit de vriezer gebruiken?
Hoi Jorien, ik denk het wel maar die zou ik dan wel eerst laten ontdooien..
Hoi,
Dit ziet er lekker uit en wil ik graag maken in mijn slowcooker. Is het ook mogelijk met bevroren pompoenstukjes?
Groetjes Iris
Sorry ik zie het antwoord hier boven al