Pastasaus uit de slowcooker

Pastasaus uit de slowcooker… 2


Pastasaus uit de slowcookerIk kreeg veel mailtjes met de vraag of ik een recept had voor pastasaus uit de slowcooker.. Ik ben ermee aan de slag gegaan!

 

En dit was het resultaat!

Pastasaus uit de slowcooker

Een heerlijke en goed gevulde pastasaus waar je relatief weinig werk aan hebt. Ik maakte de pastasaus in een grote hoeveelheid en heb 3 bakjes kunnen invriezen voor de drukke dagen dat ik weinig/geen tijd heb om te koken, ideaal!

Even een niet gesponsorde tip: ik bestel altijd mijn kruiden bij www.pit-pit.com. Zij hebben een uitgebreid assortiment heerlijke kruiden en kruidenmixen die 100% natuurlijk zijn, dus zonder toevoegingen. Super snelle service, voor 20.00 uur besteld is morgen in huis. Kortom, echt een aanrader! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het! (bijna) alle kruiden uit mijn recepten komen dus bij hun vandaan.

Bereidingstijd: +/- 15 minuten + 5 uur in de slowcooker

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo rundergehakt
  • 125 gram spekjes
  • 5 (roma) tomaten
  • 1 liter gezeefde tomaten uit pak
  • 3 wortels
  • 2 punt paprika’s
  • 2 uien
  • 3 a 4 tenen knoflook
  • 4 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 a 2 theelepels zout (of naar smaak)
  • 2 theelepels peper (of naar smaak)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel chipotle (gerookt jalapenos peper)
  • Een handje verse basilicum blaadjes

Optioneel: courgette, champignons, bleekselderij. Je kunt alle groente natuurlijk toevoegen die je lekker vindt, of die je in huis hebt.

Bereiding:

Bak de spekjes op hoog vuur.

Snijd de ui en de knoflook en bak mee met de spekjes op middelhoog vuur. Voeg daarna ook het gehakt en alle kruiden toe en bak dit ook mee.

Het gehakt hoeft niet gaar te worden, alleen aangebakken.

Schep alles vervolgens in de slowcooker.

Snijd vervolgens de tomaten in blokjes, de paprika in stukjes en rasp de wortel. Voeg dit ook toe aan de slowcooker.

Je kunt ervoor kiezen de tomaten eerst te ontvellen, ik heb dit niet gedaan.

Voeg de gezeefde tomaten toe en roer het geheel even goed door. Snijd de basilicum blaadjes fijn en roer deze er ook doorheen.

Belangrijk: er gaat dus behalve de gezeefde tomaten géén vocht bij.

Zet vervolgens de slowcooker gedurende ongeveer 5 uur op low. Ik was toevallig thuis en heb tussendoor 2 keer de saus doorgeroerd maar dit is niet noodzakelijk.

De bereidingstijd kan altijd per slowcooker verschillen, het ene merk gaat iets sneller of langzamer dan het andere merk.

Na 5 uur had ik een heerlijke pastasaus die niet te dun was en niet te dik. Ik heb de saus dus niet hoeven binden.

Pastasaus uit de slowcooker

Pastasaus uit de slowcooker

Heb je nog geen slowcooker in huis en twijfel je nog over de aankoop? Lees dan eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze pastasaus uit de slowcooker de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Pastasaus uit de slowcooker…