Ik kreeg veel mailtjes met de vraag of ik een recept had voor pastasaus uit de slowcooker.. Ik ben ermee aan de slag gegaan!
En dit was het resultaat!
Pastasaus uit de slowcooker
Een heerlijke en goed gevulde pastasaus waar je relatief weinig werk aan hebt. Ik maakte de pastasaus in een grote hoeveelheid en heb 3 bakjes kunnen invriezen voor de drukke dagen dat ik weinig/geen tijd heb om te koken, ideaal!
Even een niet gesponsorde tip: ik bestel altijd mijn kruiden bij www.pit-pit.com. Zij hebben een uitgebreid assortiment heerlijke kruiden en kruidenmixen die 100% natuurlijk zijn, dus zonder toevoegingen. Super snelle service, voor 20.00 uur besteld is morgen in huis. Kortom, echt een aanrader! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het! (bijna) alle kruiden uit mijn recepten komen dus bij hun vandaan.
Bereidingstijd: +/- 15 minuten + 5 uur in de slowcooker
Wat heb je nodig?
- 1 kilo rundergehakt
- 125 gram spekjes
- 5 (roma) tomaten
- 1 liter gezeefde tomaten uit pak
- 3 wortels
- 2 punt paprika’s
- 2 uien
- 3 a 4 tenen knoflook
- 4 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 a 2 theelepels zout (of naar smaak)
- 2 theelepels peper (of naar smaak)
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel chipotle (gerookt jalapenos peper)
- Een handje verse basilicum blaadjes
Optioneel: courgette, champignons, bleekselderij. Je kunt alle groente natuurlijk toevoegen die je lekker vindt, of die je in huis hebt.
Bereiding:
Bak de spekjes op hoog vuur.
Snijd de ui en de knoflook en bak mee met de spekjes op middelhoog vuur. Voeg daarna ook het gehakt en alle kruiden toe en bak dit ook mee.
Het gehakt hoeft niet gaar te worden, alleen aangebakken.
Schep alles vervolgens in de slowcooker.
Snijd vervolgens de tomaten in blokjes, de paprika in stukjes en rasp de wortel. Voeg dit ook toe aan de slowcooker.
Je kunt ervoor kiezen de tomaten eerst te ontvellen, ik heb dit niet gedaan.
Voeg de gezeefde tomaten toe en roer het geheel even goed door. Snijd de basilicum blaadjes fijn en roer deze er ook doorheen.
Belangrijk: er gaat dus behalve de gezeefde tomaten géén vocht bij.
Zet vervolgens de slowcooker gedurende ongeveer 5 uur op low. Ik was toevallig thuis en heb tussendoor 2 keer de saus doorgeroerd maar dit is niet noodzakelijk.
De bereidingstijd kan altijd per slowcooker verschillen, het ene merk gaat iets sneller of langzamer dan het andere merk.
Na 5 uur had ik een heerlijke pastasaus die niet te dun was en niet te dik. Ik heb de saus dus niet hoeven binden.
Heb je nog geen slowcooker in huis en twijfel je nog over de aankoop? Lees dan eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pastasaus uit de slowcooker de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Gisteren de pastasaus gemaakt. Dit recept ga ik in het vervolg gebruiken. Het rook de hele middag al lekker in de keuken en het was heerlijk. Hij was bij mij iets te dun, maar ik had er een courgette en een bakje champignons bij gedaan. En nog voldoende over voor een volgende keer. Gr. Carla
Hoi Carla, dat is leuk om te lezen! 😀
Lijkt me heeerljjk maar kun je de chipotle nog vervangen door iets anders ?
Ja hoor, bijvoorbeeld gewoon chilipoeder?
Pingback: Ik ben er nog !
He Ashley. Schil je de winterpeen? Ik sta het nu te maken en dan weet ik het voor de volgende keer. Groetjes Kim
Kan je dit gerecht ook een dag van te voren maken? ☺️
Ja zeker!😄
Ik heb vandaag de pastasaus gemaakt 🙂
Hij rook erg goed en zag er goed uit, maar was wel best pittig.
Wat zou ik daaraan kunnen doen/of laten?
Ik heb geen spekjes gebruikt, maar ipv daarvan Smac erbij gedaan een half uur voor het einde.
Ook heb ik ipv 1kg, 500gr gehakt gebruikt. En ipv chipotle chilipoeder.
Ik hoor graag jou advies 🙂
Hi Petra,
Chilipoeder is wel echt veel pittiger als chipotle. Ik laat persoonlijk de extra lepels zwarte peper weg in de recepten van Ashley. Omdat ik mijn eerste Zwolse stoof ook echt veeeeeeel te pittig vond. Dus wellicht is dat voor jou ook teveel. Plus dan nog het chilipoeder. Wellicht het proberen waard. Groeten, Kim
Nog bedankt voor je antwoord.
Ga ik dat weer eens een keer uitproberen. Zou minder ui misschien nog helpen?
Groeten, Petra
Graag gedaan, succes met uitproberen. Minder ui gaat naar mijn idee niet helpen, ui maakt het niet pittig maar smaakvol. Rauwe ui is wel pittig natuurlijk, maar ui die zo lang in de SC heeft gezeten niet. Maar je kunt altijd proberen wat je lekker vindt 😊
Chili is inderdaad veel pittiger dan chipotle, ik denk dat het daaraan ligt!☺️
Beste pastarecept ever!!
Heb je pastasaus vandaag ik de CPE gemaakt. We vonden het allemaal geweldig lekker. Ik heb er nog courgette en champignons in gedaan, en ik had nog wat bleekselderie.Had nog wat over voor in de vriezer. Dank voor dit lekkere recept.
Ik heb een vraagje kan je dit ook met vegetarisch gehakt maken ?
Pingback: De week van ... - Hoge hakken, zere voeten