Comfort food voor de zondag! Mexicaanse burgers.. Want die maak je dus heel simpel gewoon zelf!
Mexicaanse burgers, die had ik nog nooit eerder zelf gemaakt. Ik had nog rijpe avocado’s liggen en zo kwam ik eigenlijk op het idee. Ze waren heerlijk! En zelf gemaakte burgers, dat zijn gewoon echt de lekkerste! Laatst maakte ik deze homemade McChickens…! Had je die al gezien?
Bereidingstijd; +/- 30 minuten
Mexicaanse burgers.. Hoe dan?
Wat heb je nodig? (voor 4 stuks)
Voor de burgers:
- 400 gram kip of rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel of panko
- 2 lente uitjes in kleine ringetjes
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- peper/zout naar smaak
Overig:
- 1x het recept voor guacamole
- 4 hamburgers broodjes
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- Geraspte cheddar kaas
- Handje gemengde sla
- Optioneel: jalapeñopeper
Bereiding:
Het zelf maken van burgers dat zorgt natuurlijk wel eerst even voor vieze handen! Meng alle ingrediënten voor de burgers door elkaar en maak hier 4 mooie burgers van.
Snijd de tomaten in kleine blokjes (zonder vruchtvlees) evenals de rode ui, dit gaat bij elkaar in een bakje. Voeg hier wat peper/zout aan toe.
Maak het recept voor de guacamole klaar.
Bak de burgers in de koekenpan om en om gaar. Strooi er op het laatst nog wat geraspte cheddar overheen en laat dit mooi over de burgers smelten. (eventueel met de deksel even op de pan)
Rooster ook de (open gesneden) hamburgers broodjes even in een droge koekenpan.
Nu is het alleen nog een kwestie van heerlijke Mexicaanse burgers bouwen! Bouw het broodje op in de volgorde die jij wilt.
Voilá, heerlijke Mexicaanse burgers! Niet ingewikkeld toch?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Mexicaanse burgers proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!