Gestoomde kabeljauw met krokant gebakken parmaham een heerlijk voorgerecht!
Een heerlijk, en vooral ook niet te ingewikkeld voorgerecht. Want hé, een 3- of 4- gangen diner is al een hele klus dus maak het jezelf niet moeilijker dan het al is! De combinatie van kabeljauw en parmaham vind ik zelf echt zo onwijs lekker.
Ook leg ik je uit wat je al kunt voorbereiden, zodat je gewoon tijd hebt om met de familie of vrienden lekker te borrelen!
Ik stoomde de kabeljauw in mijn Miele stoomoven, mocht je nu geen stoomoven hebben dan kun je de kabeljauw natuurlijk ook bakken.
Gestoomde kabeljauw met krokant gebakken parmaham..
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat kun je al voorbereiden eerder op de dag?
Het bakken (in de oven) van de parmaham.
Het in plakken snijden van de courgette.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 1 courgette
- 4 stukjes kabeljauw van ongeveer 100 gram
- 150 gram parmaham
- 2 theelepels verse of gedroogde Italiaanse kruiden
- Versgemalen peper/zout naar smaak
- Knoflookolie
Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakken parmaham hierop.
Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten op 200 graden. Elke oven is anders dus hou de ham wel even goed in de gaten. De ham is goed wanneer hij lekker krokant geworden is.
Schaaf of snijd de courgette in plakken, bestrooi met wat peper/zout naar smaak en leg ze weg op een keukenpapier.
Verkruimel de parmaham en meng met de Italiaanse kruiden.
Stoom de kabeljauw 10 minuten op 80 graden in een stoomoven pan met gaatjes. Smeer de pan eerst even in met wat (knoflook)olie, zo blijft de kabeljauw straks niet plakken.
Door de stoomoven te gebruiken wordt de kabeljauw perfect gegaard zonder smaak of vitamines te verliezen.
Geen stoomoven?
Bak de kabeljauw om en om in de koekenpan in wat olijfolie.
Smeer ook de courgette in met wat knoflookolie en grill om en om in een grillpan.
Leg de plakken courgette (2 á 3 plakken per persoon) kruislings op het bord.
Daarop leg je de kabeljauw en tot slot verdeel je het kruim van de parmaham en Italiaanse kruiden hier overheen.
Meer dan 4 eters? Verdubbel gewoon het recept..
Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept is in samenwerking met Miele tot stand gekomen. Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan even een kijkje op de Instagram pagina van Miele
Ga je deze Gestoomde kabeljauw met krokant gebakken parmaham proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Deze combinaties lijken me geweldig. Dit voorgerecht gaan we maken denk ik. Maar Ashley je hebt teveel lekkere recepten ik kan bijna niet kiezen Hahha
Hahah dat is leuk om te lezen! Maar dit recept is zeker aan te raden hoor! 🙂
Omdat ons gezelschap nogal groot is, hebben we besloten om met kerst tapas te maken. Ieder brengt tapas mee wat hij of zij leuk en lekker vinden. De gestoomde kabeljauw met parmaham lijkt me wel iets, maar heb jij misschien een goed idee om dit als tapas te maken?
Hallo! Leuk idee ook tapas. Misschien een kleinere portie op een amuse lepel?
Gerecht gemaakt met de Kerst, was heerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar!!
Goed om te horen Caroline! Leuk!