Bami goreng van de Chinees met yakitori, daar eet je je vingers bij op!
De nasi goreng zoals bij de chinees dat was een grote hit! Snap ik, wij maken hem ook regelmatig.. Maar behalve de nasi maken is de bami variant ook erg lekker! Uiteraard net zo simpel.. maar wel leuk voor de afwisseling toch?
Wij aten er yakitori spiesjes bij maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld deze varkenshaas saté..
Bami goreng van de Chinees met yakitori
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 500 gram mie
- 2 (kippen) bouillon blokjes ( ik gebruikte kip bouillon blokjes van Knorr)
- Een bosje lente ui
- 1 sjalot
- 150-200 gram plakjes schouderham
- Peper/zout naar smaak
- Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
- 5 eieren
Eventueel: Kroepoek en gebakken uitjes!
Klik hier voor het recept van de yakitori..
Bereiding:
Kook de mie vooraf volgens de aanwijzing op de verpakking, spoel vervolgens af met koud water en vermeng met wat eetlepels olijfolie zodat de mie niet aan elkaar gaat plakken.
Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.
Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham toe, bak dit even lekker mee.
Verkruimel de bouillon blokjes in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.
Voeg nu de mie toe en bak dit mee tot de mie goed warm is.
Breng de bami naar wens nog verder op smaak met peper en zout (pas op met zout, bouillon blokjes zijn ook al zout). Ik voegde nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe. Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de bami te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.
In ieder geval heb je nu een heerlijk bord bami goreng zoals bij de chinees! En ik denk nog lekkerder!
De yakitori spiesjes die maak je volgens het recept..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze bami goreng van de Chinees met yakitori proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
moet hier de mie een dag van te voren gekookt worden net als de rijst bij de nasi?