De lekkerste eenvoudige appeltaart

De lekkerste eenvoudige appeltaart!


De lekkerste eenvoudige appeltaartDe lekkerste eenvoudige appeltaart.. Ja echt! Ik zeg het niet snel over mijn eigen recepten, maar deze appeltaart is echt de lekkerste! Maar zoals ik wel vaker zeg, smaken verschillen!

Vorig jaar deelde ik al eens een sinterklaas appeltaart met jullie, erg lekker door de toevoeging van amandelspijs en kruidnoten.. Maar een ‘gewoon’ appeltaart recept stond nog niet online. Tot vandaag! Ik heb dit recept inmiddels een aantal keren gemaakt en hij viel elke keer weer goed in de smaak. Net als in de sinterklaas appeltaart zit ook aan dit recept wat koek en speculaaskruiden toegevoegd. Ik vind persoonlijk de combi van koek en speculaaskruiden met appel gewoon erg lekker! Ga je liever voor echt gewoon of heb je het niet in huis? Dan kun je dit natuurlijk ook gewoon weglaten. Voeg dan wel wat extra kaneel toe aan de vulling!

Zoals jullie zien ben ik geen ster in een van deeg gevlochten bovenkantje, dit geduld kan ik slecht opbrengen.. 🙂 Het gaat me bovendien meer om de smaak!

De lekkerste eenvoudige appeltaart..

 

Bereidingstijd: +/- 30 minuten + 60 minuten in de oven.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram koude roomboter in blokjes gesneden
  • 200 gram (basterd) suiker
  • 1/2 a 1 theelepel zout
  • 1 a 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • 1 eiwit

Voor de vulling:

  • 6 a 7 grote appels (ik gebruik altijd zoete appels, maar een goudrenet kan natuurlijk ook)
  • 1 a 2 theelepels kaneel
  • 1theelepel koek en speculaaskruiden
  • 60-70 gram suiker

Overig:

  • 1 eigeel om af te strijken
  • 2 eetlepels jam naar keus
  • Een springvorm van 24 cm of 26 cm
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed dit tot een mooi deeg, dit kan natuurlijk met de hand maar ook met de keukenmachine.

Laat het deeg vervolgens even 15-30 minuten rusten in de koelkast.

In de tussentijd kun je de appels schillen en in blokjes snijden. Voeg hier de suiker, kaneel en koek en speculaaskruiden aan toe en meng dit goed door elkaar.

Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier en vet de randen in met boter of olie.

Verdeel het deeg vervolgens in 3 delen, 1 deel voor op de bodem van de springvorm, 1 deel voor de randen, 1 deel voor bovenop de appeltaart.

Bekleed nu eerst de bodem van de springvorm met deeg en vervolgens ook de randen.

Strooi het paneermeel op de bodem, paneermeel kan het vocht uit de appels opnemen en zo wordt de bodem niet heel zompig.

Vervolgens kan het appel mengsel in de vorm en kun je de bovenkant afmaken.

De lekkerste eenvoudige appeltaart

Ik maak daar dus zelf geen mega kunst en vlechtwerk van maar leef je vooral uit!

Bestrijk vervolgens de bovenkant met het eigeel en bak de appeltaart af op 170 graden voor 60 minuten.

Wanneer de appeltaart klaar is verwarm je 2 eetlepels jam naar keus met een klein beetje water in een steelpannetje..

Bestrijk hiermee vervolgens de bovenkant van de appeltaart, hier krijgt de appeltaart een mooie glans van.

Laat de appeltaart afkoelen in de springvorm.

De lekkerste eenvoudige appeltaart

De lekkerste eenvoudige appeltaart

De lekkerste eenvoudige appeltaart

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze lekkerste eenvoudige appeltaart proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.