De eerste maanden met Olivier

De eerste maanden met Olivier..


De eerste maanden met Olivier

Compleet!

Jeetje, dat is een poos geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Dat mijn blog op een laag pitje stond had allerlei oorzaken maar mijn idee is nu om het weer op te pakken. 

Mijn inbox op Instagram stroomt dagelijks over met allerlei vragen en ik kan het antwoorden daarop niet altijd bijhouden helaas. Ik zal er in deze blog een aantal beantwoorden. Want de eerste maanden met Olivier, hoe zijn die verlopen? 

 

De eerste maanden met Olivier

Nog geen minuut oud!

De eerste maanden met Olivier

Eerste flesje..

Meer dan 2 maanden

Olivier is ondertussen alweer meer dan 2 maanden bij ons, de tijd vliegt! Dat alle clichés waar zijn dat ontdekte ik al na de geboorte van Pepijn, maar meer dan ooit zou ik nu soms even de tijd echt willen stopzetten. Misschien ook omdat ik weet dat we nu wel compleet zijn en deze babytijd dus echt niet meer terugkomt.

 

De eerste maanden met Olivier

De eerste maanden met Olivier

Zo snel je dingen vergeet..

Het kan aan mij liggen maar je vergeet ook zo snel hoe het allemaal was. Ik vraag me nu soms af hoe we dat bijvoorbeeld ook alweer bij Pepijn deden met het ophogen qua voeding, of een ritme qua slaapjes. Sommige dingen weet ik nu al niet meer en het is ‘pas’ drie jaar geleden. Stom toch? Dan besef je ook weer even hoe belangrijk het is om bewust te genieten van elke fase en van alle kleine dingen.

Hoe doet Olivier het nu?

We hebben weinig te klagen, Olivier is over het algemeen echt een hele tevreden baby, we hoeven hem maar aan te kijken en we krijgen een grote glimlach terug. Hij drinkt momenteel nog om de 3 uur 120 cc en dit gaan we eerdaags ophogen naar 150 cc. Kijken of het lukt om dan ook gelijk iets meer tijd tussen de flessen te laten. Waar Pepijn zich nooit liet horen voor een fles gaat er bij Olivier wel echt een alarm af als hij honger heeft. We zitten nu op 6 voedingen en hij slaapt de nacht gelukkig door, of laat ik het zo zeggen hij krijgt geen voeding ’s nachts, ik stop er nog wel met regelmaat een speen in. Om 23.00 uur krijgt hij de laatste fles en in de ochtend tussen 7 en 8 uur weer de eerste. Binnenkort gaan we die laatste voeding steeds verder naar voren halen.  Hij ligt trouwens nog steeds naast ons in de co-sleeper en dat blijft voorlopig nog wel zo.

De eerste maanden met Olivier

Kennismaken met zijn broertje..

Slapen..

Qua slaapjes overdag hebben we nog niet echt een ritme. Maar meestal in de ochtend  doet hij een kort slaapje na zijn eerste fles en na de fles van +/- 11.00 uur slaapt hij wel een aantal uren tot de volgende voeding, ook tussen de fles van 14.00 uur en 17.00 uur slaapt hij meestal veel. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur is hij veel wakker. Er zijn avonden dat hij zelfs tot 23.00 uur veel wakker is en gezellig ligt te kletsen bij ons op de bank. Ben benieuwd of er binnenkort wat meer ritme in komt qua slapen. Moet zeggen dat ik het soms ook best lastig vind nu omdat hij toch ook wat vaker mee op pad moet en ik hem daardoor moet wakker maken, dat is het lot van een tweede denk ik. Want dan slaapt hij net lekker en moeten we Pepijn ophalen, of we gaan ergens naartoe. Soms leg ik hem dan al een half uur voordat ik weg moet alvast in de maxi-cosi of de kinderwagen, met het idee dat hij dan door kan slapen als we weggaan maar daar is hij het niet altijd mee eens. Ik ben in ieder geval altijd in mijn hoofd aan het puzzelen, vooruitdenken en kijken wat handig is. Maarja, wat mij soms handig lijkt daar denkt Olivier natuurlijk weleens anders over, haha. Struggles die jullie hopelijk wel herkennen.

Einde kraamtijd

Officieel zit de ‘kraamtijd’ er volgens mij na 6 weken op, gelukkig duurt mijn verlof nog wel iets langer. Maar langzaam kwamen we wel weer terug in het ‘normale’ leven. De eerste kleertjes in maatje 50 verdwenen uit de kast, we vinden een ritme en ook alle ontvangen geboortekaartjes ruimde ik op. Alleen wilde ik ze dit keer niet net zoals bij Pepijn in een zipzak in de kast leggen.

Bewaarbundels..

Ik kwam in contact met Adelie van Koestert.nl. Zij maakt onwijs leuke bewaarbundels voor bijvoorbeeld geboortekaartjes maar ook voor knutsels, tekeningen en allerlei andere herinneringen.  Ik bestelde voor allebei de jongens een bewaarbundel voor de geboortekaartjes en een mooie XXL bewaarbundel voor tekeningen en knutsels. Daarnaast ook nog een bewaarbundel voor bouwinstructies, dat leek me mega handig voor alle playmobile en lego instructies die allemaal in de la van de buffetkast werden gepropt. Heel blij dat ik alles nu mooi kan bundelen en kan bewaren voor later. De XXL bewaarbundel van Olivier is met dezelfde print gemaakt als het behang in zijn kamer, zo leuk. Koestert heeft een samenwerking met Pimpelmees. De bewaarbundels hebben een extra stevige omslag en je kunt ze met naam laten bedrukken. Erg leuk ook als kraamcadeau!

De eerste maanden met Olivier

De eerste maanden met Olivier

De eerste maanden met Olivier

De eerste maande met Olivier

De eerste maanden met Olivier

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Koestert.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1
 
 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.