Crème brûlée met witte chocolade uit de stoomoven, een heerlijk dessert waar iedereen van zal smullen..
Crème brûlée met witte chocolade uit de stoomoven..
Dat klinkt toch alleen al als een hemels toetje? Nou ik kan jullie verklappen, zo klonk het niet alleen… zo smaakte het ook! Waanzinnig lekker!
In het kader van we willen allemaal een Kerst zonder stress.. ook dit toetje kun je prima al eerder op de dag of zelfs de dag ervoor al voorbereiden. Maak het jezelf dus ook niet onnodig moeilijk.
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 500 ml slagroom
- 6 eidooiers
- 75 gram suiker
- Merg uit 1 vanillestokje
- 75 gram witte chocolade
- Suiker om af te branden
Overig:
- Gasbrandertje
- Hittebestendig huishoudfolie
- 4 hittebestendige schaaltjes
Bereiding:
Breng de slagroom tegen de kook aan samen met de vanille en de chocolade.
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een schuimig geheel, de suiker moet opgelost zijn.
Voeg nu de slagroom bij het eimengsel en verdeel over de schaaltjes
Dek de schaaltjes af met huishoudfolie.
Zet ze vervolgens in een dichte stoomoven pan en stoom de crème brûlée ongeveer 40 minuten op 95 graden. De exacte stoomtijd is een beetje afhankelijk van de diepte van je schaaltjes.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat serveren.
Vlak voor je ze gaat serveren strooi je er een dun laagje suiker overheen en dit brandt je af met een gasbrandertje zodat er een lekker krokant laagje ontstaat.
Één van mijn favoriete toetjes hoor! Serveer ze op kamertemperatuur.
Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept is in samenwerking met Miele tot stand gekomen. Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan even een kijkje op de Instagram pagina van Miele
Ga je deze crème brûlée met witte chocolade uit de stoomoven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Dit ziet er super lekker uit! 🙂
Liefs
x
Hi Fabienne, Thx! 🙂
Jaa dit gaat ons dessert worden. Toppie Ashley.
Leuk Monica! 🙂 Alvast fijne dagen!
Jammer dat het recept alleen maar spreekt over een stoomoven. Die heb ik namelijk niet. Of kan ik dit recept net zo in een hete lucht oven maken (op de folie na vermoedelijk)?
Hoi Yoka,
Klopt dit recept is inderdaad geschreven voor de stoomoven. Je kunt dit recept ook gebruiken in een gewone oven maar dat kan ik je alleen niet vertellen wat de precieze bereidingstijd moet zijn. Ik heb dat namelijk zelf nooit geprobeerd. Misschien een kwestie van een keertje uitproberen?
Dan kun je het in een ovenschaal zetten en dan water in de ovenschaal tot 3/4 hoogte van het schaaltje. Oven op 130 graden en ong 60 min laten stollen (au bain marie dus) :-). Er zijn diverse recepten die het zo doen.