Super simpel en super lekker dit receptje voor een heerlijk bordje courgetti/spaghetti met kip en een saus van spinazie en ricotta.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 250 a 300 gram kipfilet
- Courget (of kant en klare courgetti van de AH )
- 1 ui
- Bakje ricotta
- Teentje knoflook
- Peper/zout
- Fijn gehakte diepvries spinazie +/- 250 gram
- Parmezaanse kaas
- Spaghetti
Ik maak altijd een mix van veel courgetti, weinig pasta. Zo eet ik in ieder geval minder koolhydraten maar vult het wel. Wanneer ik alleen courgetti eet heb ik later op de avond weer trek.. 😐
Laat allereerst de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken..
Bak de gesneden ui samen met de kipfilet en de knoflook in een wok.
Voeg daar de spinazie en de ricotta aan toe en roer dit goed door, breng dit geheel op smaak met peper en zout.
Als laatst gaat daar de courgetti bij, deze laat je ongeveer 5 minuutjes even opwarmen en iets zacht worden.
Ik gebruikte deze keer de kant en klare courgetti van de AH, gemak dient de mens zullen we maar zeggen.. Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk zelf courgetti maken met bijvoorbeeld een spireli. Leg de courgetti dan eerst even op keukenpapier en dep het goed droog. Strooi er wat zout overheen, dit onttrekt ook vocht aan de courgette. Waterige saus is natuurlijk niet zo lekker!
De pasta kook je zolang als op de verpakking vermeld staat en voeg je daarna ook toe aan de rest.
Nog wat Parmezaanse kaas overheen op het bord en je hebt een super lekkere maaltijd!
Eetse!
Liefs,
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)