Zin in iets lekker bij de koffie of thee? Of gewoon lekkere trek? Probeer deze heerlijke citroencake eens!
De lekkerste citroencake eet ik altijd bij de starbucks, maar deze komt aardig in de buurt! Dus krijg je visite en je wilt nog wat lekkers maken? Van deze cake krijg je zeker geen spijt!
Citroencake..
Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 45 minuten in de oven
Wat heb je allemaal nodig?
- 200 gram speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- 200 gram roomboter (of kokosolie)
- 200 gram witte bastard suiker
- Het sap van 1 citroen
- 2 theelepels citroen extract/essence
- Mespunt zout
- Inhoud van een vanille stokje
Voor de topping:
- 200 gram roomkaas (naturel)
- 125 gram poedersuiker
- sap van een hele citroen
- 1 theelepel citroen extract/essence
Bereiding:
Klop eerst met een mixer de eieren en de suiker luchtig.
Voeg hier vervolgens de (gesmolten/zachte) roomboter aan toe, evenals de bloem, de citroenrasp/sap en extract, het bakpoeder en het zout. Mix nog heel even goed door.
Vet je cakevorm goed in of leg er een bakpapiertje in zodat je de cake er straks weer goed uit krijgt.
Spatel het beslag in de cakevorm.
De citroencake moet ongeveer 45 minuten op 160 graden in een (voorverwarmde) oven. Ik zeg ongeveer omdat elke oven anders is. Wanneer je met een satéprikker in de cake prikt en hij komt er schoon weer uit is je cake goed!
Laat de cake goed afkoelen.
Meng vervolgens de roomkaas, de poedersuiker, het citroensap en het citroen extract met elkaar en smeer dit uit over de cake..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze citroencake proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Ik ben gek op citroen dus dit moet ik zeker een keer proberen!
Lijkt me heerlijk! Kan het ook met gewoon bloem of moet je echt speltbloem gebruiken?
Hi Lieke, ja hoor dat kan!