Jaa hoor! Alweer een drip cake! Een christmas drip cake, als showstopper van het kerstdiner bijvoorbeeld! Ik had de smaak te pakken na de vorige taart..
Deze christmas drip cake maakte ik voor mijn collega’s, we hebben er precies 30 stukjes uit kunnen halen..! En daarnaast is de taart dus goed gekeurd door 30 meiden!
Ik denk trouwens dat ik een nieuwe hobby heb! Nooit geweten dat taartjes maken zo leuk is!
Lees ook eens dit recept… mijn allereerste drip cake!
Bereidingstijd: Alles bij elkaar zo’n 2 uurtjes, tussendoor moet je wel af en toe even wachten..
Wat heb je allemaal nodig?
Voor de biscuit:
3 x mix voor biscuit (dr. Oetker)
Daarbij heb je in totaal nodig: 12 eieren en 150 ml melk
Voor 1 biscuit heb je 2 eetlepels cacao poeder nodig.
Voor 1 biscuit heb je 2 eetlepels rode kleurstof nodig.
Voor de botercreme:
2 zakjes mix voor botercreme (dr. Oetker)
Daarbij heb je nodig: 200 gram boter en 225 ml melk
De vulling:
2 x taart vulling van dr. Oetker, ik koos chocolade.
De ganache:
200 ml slagroom en 200 gram pure chocolade voor de ganache
Voor de topping kun je natuurlijk kiezen wat jij wilt! Ik koos voor allerlei kerst chocola, choco loly’s, kransjes, zuurstokken etc. Het is ook maar net wat je tegenkomt in de supermarkt, alles kan!
Nougatine voor onderaan de taart.. (hoeft niet natuurlijk)
En zorg voor een goede taart bodem/karton! Die kocht ik bij een kookwinkel.. Maar op die manier kun je hem heel makkelijk verplaatsen en/of meenemen.
Dit bericht wordt niet gesponsord door dr. Oetker..
Bereiding:
Het begint met het bakken van de biscuits, dit heb ik van te voren gedaan. Zo konden ze goed afkoelen.
Ik heb de biscuits 1 voor 1 gebakken, ik heb namelijk maar 1 geschikte bakvorm.. Gewoon even om de beurt in de oven. Ik gebruikte een ronde bakvorm met een doorsnede van 22 cm.
Het maken van de biscuits is eenvoudig, mix de inhoud van het zakje, met 4 eieren en 50 ml melk tot een gladde massa.. Bakvorm even invetten en bakken maar.. (3x dus..)
Je bakt 1 naturel biscuit, 1 met de cacao en 1 met de rode kleurstof.
Snij de bovenkantjes eraf en snij de biscuit horizontaal door met een broodmes. Geloof me, die van mij waren ook niet precies rechts doorgesneden.. (zoals je ziet..)
Stapel ze nu even allemaal op en kijk of je enigszins een goede toren hebt..Her en der kun je dan eventueel nog wat bijsnijden..
Je hebt drie kleurtjes biscuit, stapel deze om en om op!
Haal nu alle lagen weer van de onderste af en begin met het vullen.
Je hebt 2 zakjes vulling, en je moet 5 laagjes maken dus houdt daar rekening mee…
Ik heb 4 laagjes met de chocolade vulling gemaakt en in het midden een keer botercreme gebruikt..
De botercreme..
Mix 200 gram zachte boter even los in een beslag kom. (leg de boter dus op tijd uit de koelkast)
Voeg daar de melk en de inhoud van de 2 zakjes aan toe en mix dit enkele minuten tot een luchtige gladde crème.
Nu ga je de hele taart afsmeren met de botercreme, dus de bovenkant en de zijkanten rondom.. Gebruik hiervoor een paletmes of een gummyspatel (ook wel pannenlikker).. Probeer dit redelijk strak te krijgen.. (dat duurt wel even..
Ik heb de taart even in de koelkast gezet een uurtje en daarna nog een keer strak ‘getrokken’ met een warm (droog) paletmes..
Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast.
Maak vervolgens de chocolade ganache..
Verwarm in een steelpannetje de slagroom.. (echt goed warm..) Zet het vuur weer uit en doe de chocolade (in stukjes) bij de slagroom.. Laat dit smelten en roer dit door tot een egale massa..
Laat dit vervolgens weer afkoelen.. Wanneer je de ganache over de taart gaat gieten moet de ganache alweer bijna gaan stollen.. Snap je wat ik bedoel? Anders druipt alles tot aan beneden van de taart..
Ik heb met een soeplepel steeds een beetje ganache over de taart gegoten totdat ik het genoeg vond..
Versier vervolgens gelijk de bovenkant van de taart met alle lekkernijen die je hebt uitgezocht.. En plak eventueel de nougatine aan de onderkant van de taart. Dit heb ik met de bolle kant van een lepel gedaan..
De chocolade die ik aan de zijkant van de taart plakte daar heb ik wat ganache op gesmeerd zodat het goed blijft zitten..
Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast voordat je hem gaat aansnijden..
En zeg eerlijk, zo ingewikkeld is dit niet toch?? Ik denk dat je met zo’n taart de show gaat stelen tijdens de kerstdagen!
Maak de taart ook helemaal naar jouw eigen wens! Je kunt eindeloos variëren! Zo twijfelde ik bijvoorbeeld nog om ook de botercreme rood te kleuren met kleurstof.. of ook een groen biscuit te bakken! Ik kon eigenlijk niet zo goed kiezen.. Ik sluit niet uit dat ik er eerdaags nog eentje bak..
Zoek je nog veel meer inspiratie voor de feestdagen? Klik dan even hier…
Geen zin of tijd om een taart te maken voor welke gelegenheid dan ook? Woon je in de buurt van Zoetermeer? Ik maak taartjes op bestelling en volledig naar wens! Voor meer info: info@ashleywillems.nl
Eet smakelijk!!
Liefs,
Ga je deze christmas drip cake proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
Waaaauw die ga ik maken!
Leuk! Deel je het resultaat?:)
Die is echt super! Ik ga ook een poging wagen!
Leuk! Ben benieuwd naar het resultaat! 🙂