Carrot cupcakes met cheesecake topping. Alweer een recept voor de lekkere trek! Ik kan er lang of kort over praten maar je moet ze gewoon maar eens proberen!
Carrot cupcakes met cheesecake topping..
Wat heb je daarvoor nodig? (12 cupcakes)
- 4 eieren
- 300 gram speltbloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 150 gram geraspte wortel
- 175 gram roomboter of kokosolie
- 150 gram suiker
- 3 theelepels Koek/speculaas kruiden
- 1 theelepel Kaneel
- Inhoud van 1 vanille stokje
- Mespunt zout
De cheescake topping:
- 200 gram zachte roomkaas (bijvoorbeeld monchou)
- 150 gram poedersuiker
Tip: bewaar nog een klein beetje geraspte wortel voor over de topping.
Klop eerst met een mixer de eieren luchtig en voeg hier vervolgens alle overige ingrediënten behalve de wortel aan toe. Mix dit even goed door en voeg als laatste de wortel toe, spatel dit er rustig doorheen.
Je kunt een muffinvorm gebruiken, muffin vormpjes, of muffin vormpjes in een muffinvorm.. Snap je het nog? Wat jij wilt! 😉
Vul de vormpjes met het beslag en zet ze ongeveer 30 minuten in de (voorverwarmde) oven op 160 graden. Ook hiervoor geldt: de cupcakes zijn goed als je er met een satéprikker in prikt en hij komt er schoon weer uit! Iedere oven is anders dus let goed op!
Terwijl je cupcakes in de oven staan kun je alvast je topping maken. Dat is eigenlijk heel simpel, mix je roomkaas met stevia (toevoegen naar smaak) luchtig met een mixer.
Wanneer je cupcakes klaar zijn en afgekoeld kun je ze afmaken. Ik heb het mengsel van roomkaas opgespoten met behulp van een wegwerp spuitzak met spuitmondje (xenos). Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker een lik opsmeren wanneer je geen spuitzak bij de hand hebt.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze carrot cupcakes met cheesecake topping proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Vandaag gelijk gemaakt, echt een succes! Super lekker! Bedankt voor het recept..
Hi my friend Sue has left the contact number for the camping place on my blog. Hope you n family make it out there and that you take lots of great photos.