Het perfecte recept voor een heerlijke carrot cake met cream cheese frosting! Niet gezond, maar wel mega lekker! Op zijn tijd moet dat ook gewoon kunnen toch?
Deze carrot cake met cream cheese frosting is heerlijk de de koffie, dus krijg je eerdaags visite? Probeer hem dan eens uit!
Ik heb hem simpel gehouden, maar je kunt aan deze carrot cake ook nog walnoten of andere noten toevoegen! Ook erg lekker!
Carrot cake met cream cheese frosting…
Bereidingstijd: +/- 15 minuten + 40 a 45 minuten in de oven.
Wat heb je nodig?
Voor de carrot cake:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram zachte roomboter
- 200 gram witte bastard suiker
- 3 eieren
- 2 theelepels koek en speculaas kruiden
- Mespuntje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram geraspte wortel
Voor de cream cheese frosting:
- 200 gram room kaas (naturel)
- 175-225 gram poedersuiker
- 100 gram zachte roomboter
Optioneel: Voeg wat gesmolten witte chocolade toe aan de cream cheese frosting, extra lekker!
Overig:
- Een ronde bakvorm (doorsnede van ongeveer 22 cm)
- Bakpapier
- Een mixer
- Paletmes
- Gummy spatel
- Eventueel een taartkarton voor onder de carrot cake
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden!
Mix de eieren, de suiker en de boter tot een romige structuur. Voeg daar alle overige ingrediënten aan toe en spatel dit vervolgens goed door elkaar. Ik heb een klein beetje wortel apart gehouden om later te gebruiken als decoratie!
Spatel het beslag vervolgens in de bakvorm (bekleed met een bakpapiertje, de randen ingevet met wat boter).
De carrot cake gaat de oven in voor +/- 40 minuten op 170 graden. Kijk na 40 minuten even of de cake gaar is, wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze komt er weer schoon uit is de cake gaar. Elke oven is anders dus wellicht moet hij nog iets langer!
Laat de carrot cake vervolgens helemaal afkoelen tot kamer temperatuur.
De cream cheese frosting:
Dat is appeltje eitje! Mix de zachte boter en de roomkaas tot een romig geheel. Voeg hier de poedersuiker aan toe, ik gaf aan 175-225 gram omdat je zelf kunt bepalen hoe zoet je de frosting wilt hebben. Proef hem dus even en bepaald of je nog meer poedersuiker toe wilt voegen.
Wanneer de carrot cake helemaal is afgekoeld besmeer je hem helemaal met de cream cheese frosting. Dit gaat het beste met een paletmes. Ik heb hem afgesmeerd, een uurtje in de koelkast gezet en nog een keer straks afgesmeerd met een warm maar droog paletmes.
Om goede punten te kunnen snijden kun je hem het beste weer minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
Decoreer met wat overgebleven geraspte wortel! Een heerlijke carrot cake met cream cheese frosting! Heerlijk bij de koffie of thee.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Carrot cake met cream cheese frosting proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?