Cake met koek! Dat is weer eens wat anders! Moeilijk? Nee natuurlijk niet.. Lekker? Jazeker!!
Heerlijk bij de koffie, of om je collega’s op het werk mee te verrassen! Deze cake met koek is gewoon heerlijk..
Cake met koek..
Wat heb je nodig?
Allereerst, een cake blik en een bakpapiertje!
- 200 gram spelt bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- 175 gram suiker
- 200 gram roomboter of kokos olie (gesmolten)
- 4 theelepels koek en speculaas kruiden
- Mespunt zout
- Inhoud van een vanille stokje
Voor de bodem: 150 gram bastogne koeken en 50 gram roomboter.
Verkruimel de koeken met de hand of met een keukenmachine. Voeg de (gesmolten) roomboter hieraan toe, roer dit even goed door. Leg eerst een bakpapiertje in je cakeblik, zo krijg je de cake er straks beter uit. En hier overheen gaan de verkruimelde bastogne koeken, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop eerst met een mixer de eieren luchtig, voeg hier vervolgens alle overige ingrediënten aan toe en mix dit goed door. Giet het cake beslag vervolgens over de koek heen.
De cake moet ongeveer 45 minuten op 160 graden in een (voorverwarmde) oven. Ik zeg ongeveer omdat elke oven anders is. Wanneer je met een satéprikker in de cake prikt en hij komt er schoon weer uit is je cake met koek goed!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze cake met koek proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Klinkt erg lekker !
Ik ga hem proberen!!
Super! Ik ga deze morgen uitproberen!