Stroopwafelcake met caramel fudge, klinkt dat niet als een feestje? Ergens bestaat er altijd wel een reden om iets lekkers te bakken toch?
Stroopwafelcake met caramel fudge
Zeker in het weekend verzin ik altijd wel een reden om iets lekkers te bakken! Dit keer dus deze stroopwafelcake met caramel fudge! Een heerlijke combinatie, maar dat hoef ik jullie denk ik niet uit te leggen? 🙂 Ik nam hem de volgende dag mee naar mijn werk (ik kan natuurlijk moeilijk altijd alles zelf opeten..) en ook daar werd de cake goed ontvangen!
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 60 minuten in de oven
Wat heb je nodig?
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 5 stroopwafels
- 10 stukjes caramel fudge (lonka)
Overig:
- Een cakevorm bekleed met bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak van de boter, het bakmeel, de suiker, de eieren en het zout een cakebeslag door alle ingrediënten door elkaar te mixen.
Snijd de stukjes caramel in kleine blokjes en hak de stroopwafels in kleine stukjes.
Roer driekwart van de stroopwafel stukjes al door het beslag heen.
Stort het beslag in je cakevorm (bekleed met bakpapier). Verdeel hier overheen de overige stroopwafel stukjes en de caramel blokjes.
Bak de cake in 60 minuten gaar op 170 graden.
 Tip: zonder de stroopwafels en fudge kun je dit recept prima gebruiken als basis recept voor elke cake die je wilt bakken.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze stroopwafel cake met caramel fudge proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!