Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas

Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas


Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaasKwarktaart met mango, aardbeien en speculaas, lekker fris, niet te zoet en heerlijk na een zomerse barbecue bijvoorbeeld!

Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas

 

Alweer recept nummer 3 voor I-KOOK! Weten jullie nog, die ontzettend leuke keukenzaak waar ze je van A-Z begeleiden bij het uitzoeken van jouw droomkeuken. Je kunt ze ook volgen op Facebook, zo mis je ook de acties niet 😉

Eerder maakte ik al deze heerlijke wraps met gegrilde kipfilet & bacon en onlangs deze lekkere couscous salade.. Ook echte aanraders!

Vandaag is het tijd voor deze heerlijke kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas. Lekker fris, niet te zoet en een heerlijk toetje na een zomerse barbecue bijvoorbeeld.

 

Bereidingstijd: +/- 20 minuten (+ minimaal 3 uur opstijven in de koelkast)

Wat heb je nodig:

  • 500 gram vanille kwark (Campina)
  • 250 ml slagroom
  • 350 gram speculaasjes
  • 100 gram roomboter
  • 1 rijpe mango
  • half bakje aardbeien
  • 15 blaadjes gelatine
  • +/- 250 gram suiker/stevia of sucralose

 

Overig:

  • Springvorm met een diameter van +/-22-24 cm
  • Bakpapiertje

 

Zorg dat de kwark en slagroom al een uurtje buiten de koelkast staan bij bereiding van dit recept. Wanneer je warme gelatine toevoegt aan koude kwark kan het gaan schiften.

Bereiding:

Verkruimel de speculaasjes met de hand of met een keukenmachine.

Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de speculaas kruimels. Roer dit goed door.

Leg een bakpapiertje onderin de springvorm en verdeel de speculaas kruimels op de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Was en halveer vervolgens de aardbeien en zet deze langs de rand in de springvorm.

Pureer de mango.

Week 12 gelatine blaadjes in koud water.

Klop met een mixer de slagroom stijf.

Meng in een andere kom de kwark met de suiker.

Knijp de gelatine blaadjes uit en verwarm ze in een steelpannetje tot ze volledig opgelost zijn. Laat weer iets afkoelen.

Voeg nu de gelatine toe aan het kwark mengsel, voeg ook de slagroom toe en de helft van de gepureerde mango. Roer dit goed door elkaar en giet in de springvorm.

Week vervolgens nog 3 blaadjes gelatine en verwarm dit vervolgens ook weer in een steelpannetje tot het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan de andere helft van de gepureerde mango.

Verdeel dit als laatst over de kwarktaart heen.

Zet de kwarktaart nu minimaal 3 uur in de koelkast, maar liever nog een hele nacht.

 

Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas

Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Kwarktaart met mango, aardbeien en speculaas proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.