Een lekkere en simpele taart maken met de Dr. Oetker No Bakke Appel-roomtaart!
Het is alweer even geleden dat ik een lekker zoet recept met jullie deelde. Ik ben inmiddels bijna 30 weken zwanger en ik moet jullie heel eerlijk bekennen dat ik niet altijd meer zin heb om uren in de keuken te staan en ook ontbreekt het me momenteel aan inspiratie. Ik bak nog weleens wat lekkers maar dat zijn recepten die al op de blog staan, zoals de boterkoek.
Maarja, bij mijn eigen verjaardag hoorde toch wel een lekkere taart. Ik had de gezichten van de visite niet willen zien als ik had moeten zeggen dat ik helemaal niks bij de koffie had.. Dat zou ook heel raar zijn.
Ik twijfelde even, naar de bakker of toch zelf aan de slag. Het werd een combinatie, een beetje van mezelf en een beetje van Dr. Oetker.
Kennen jullie de nieuwe No Bake taarten van Dr. Oetker toevallig al? Heerlijke taartjes zonder gebruik te hoeven maken van de oven, alleen opstijven in de koelkast.
Met de Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart ging ik aan de slag. Een taart met een brosse kruimelbodem, een heerlijke roomvulling met daarop appeltjes, koekkruimels en ik koos ervoor om er ook nog nougatine aan toe te voegen.
De taart was écht verrassend lekker! Zo blijkt maar weer, je hoeft niet altijd uren zelf in de keuken te staan en een nieuw recept te verzinnen om toch iets lekker op tafel te kunnen zetten.
Dr. Oetker No Bakke Appel-roomtaart…
Uit de taart haal je +/- 11-12 punten.
Wat heb je nodig?
- 1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-room
- 250 ml slagroom
- 100 gram roomboter
- 4 grote appels (ik koos voor Pink Lady)
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml water
- Optioneel: 2 theelepels kaneel, 2 theelepels citroen rasp (ook van Dr. Oetker) en 4 eetlepels nougatine (ook van Dr. Oetker)
Overig:
- Een springvorm (24 cm)
- Bakpapier
- Beslagkom
- Mixer met garde
Bereiding:
Leg onderin je springvorm een bakpapiertje.
Smelt de roomboter en vermeng dit met de inhoud van het zakje voor de bodem. Roer goed door. Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je verder gaat.
Tijd voor de roomvulling!
De 250 ml slagroom, 200 ml water en 100 gram (even afwegen) taartmix gaan in een beslagkom.
Klop de roomvulling eerst op lage stand tot een gladde massa en daarna ongeveer 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
Verdeel de vulling vervolgens over de koekbodem en zet weer terug in de koelkast.
De topping:
Op de verpakking staat dat je de appels kunt raspen. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden. Dit geeft iets meer bite.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Roer de citroensap en de overgebleven taartmix door de appeltjes heen.
Citroensap gaat verkleuring van de appels tegen.
Optioneel:
Ik voegde 2 theelepels kaneel en 2 theelepels citroenrasp toe aan het appelmengsel.
Verdeel de appelvulling over de roomvulling, gevolgd door de overige koekkruimels.
Schuif de taart weer terug de koelkast in voor minimaal 2,5 uur.
Voor je de taart gaat serveren verdeel je de krokante nougatine er overheen. Dit zorgt voor een extra knapperige topping.
Wij hebben echt zitten smullen van de taart! Aanradertje dus!
Benieuwd naar nog veel meer lekkere No Bake recepten? Klik dan even hier…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dr. Oetker.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Dr. Oetker No Bakke Appel-roomtaart proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!