Een heerlijk basisrecept voor vanillecake! Heel stom eigenlijk dat ik dit recept al niet veel eerder met jullie deelde!
Ik denk dat ik dit basisrecept vanillecake al tientallen keren gemaakt heb.. Het fijne van een basisrecept is dat je er vervolgens eindeloos mee kunt variëren.. Zo maakte ik bijvoorbeeld onlangs nog deze heerlijke stroopwafelcake..
Deze vanillecake heeft een zachte vanille smaak, is niet droog en heeft een knapperig korstje.. Zo hoort een cake te zijn toch?
Leef je uit met dit basisrecept!
Basisrecept vanillecake…
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 60 minuten in de oven
Wat heb je nodig?
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 50 gram vanillesuiker
- De inhoud van 1 vanillestokje
- Mespuntje zout
- 4 eieren op kamertemperatuur
Overig:
- Een cakevorm bekleed met bakpapier
- Een (hand) mixer
Bereiding:
De bereiding is eigenlijk heel simpel, mix alle ingrediënten tot een mooi glad cake beslag.
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake af voor 60 minuten op 170 graden.
Tip: met dit recept kun je natuurlijk ook vanille cupcakes maken! Bak deze dan af in 20 minuten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je dit basisrecept vanillecake proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Ik heb de cake gister gebakken, hij was heerlijk!
Goed om te horen! 🙂
Deze is heerlijk. Heb laatst de boter vervangen door yoghurt. Hij is dan heerlijk fris.
(Had magere, maar kan ook volle)
Wat een goed idee! Ga ik ook eens proberen!
Leuk. Ben benieuwd hoe jij dit vind smaken.