Saai hé, boerenkool, zuurkool, hutspot.. Trouwens, behalve saai vind ik het ook helemaal niet lekker! Deze broccoli stamppot met zoete aardappel smaakt mij een stuk beter..
Het is weer herfst! De dagen worden weer korter, de kaarsjes gaan weer aan.. Maar we kunnen ook weer lekker gaan genieten van lekkere stampotjes! Stiekem dus helemaal niet zo erg dat de zomer weer voorbij is toch..? Tijd voor deze broccoli stamppot!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 Grote zoete aardappels of meerdere kleinere (gewone) aardappels
- 1 Hele (grotere) broccoli
- Verschillende kruiden naar smaak, ik gebruikte knoflook, zout, peper, nootmuskaat en de spicy kruiden van Flavorking.
- Beetje magere melk of kookroom (light)
- Rookworst (Hema rookworst.. mijn favoriet..)
- Eventueel zou je nog spekjes door de stamppot kunnen doen, heb ik nu niet gedaan. (wel erg lekker..)
Bereiding:
Kook de aardappels tot dat je er met een vork goed in kan prikken.. Giet de aardappels af en stamp de aardappels vervolgens fijn tot een puree. I
Ik voeg altijd een beetje melk of kookroom toe zodat het een beetje een smeuïge puree wordt. Breng de puree goed op smaak! Wees niet zuinig met kruiden.. Je hebt geen trek in een flauwe hap toch?
De broccoli heb ik in kleine roosjes gesneden en heb ik ongeveer 7 minuutjes gekookt , vervolgens toegevoegd aan de puree en opnieuw gestampt..
De rookworst kun je bereiden zoals op de verpakking vermeld staat, maar je kunt natuurlijk ook voor een gehaktbal kiezen… (of iets heel anders..) Wat jij wil! 😉
Geen zin in broccoli stamppot? Probeer dan eens deze andijvie stamppot met spekjes!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze broccoli stamppot proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)