Een heerlijke broccoli stamppot met chorizo.. Liever een vegetarische stamppot, dan laat je de chorizo toch lekker weg?
Ik heb niet zo vaak trek in stamppot, maar als we dan stamppot eten moet het ook wel écht lekker zijn! Dat was met deze broccoli stamppot gelukkig ook het geval! Ik gebruikte bruchetta kruiden om de stamppot op smaak te brengen, je vraagt je nu misschien af hoe ik daarbij kwam? Het was eigenlijk gewoon het geen wat ik het eerste zag staan in de kruidenkast en ik hou wel van een experiment. Verrassend lekker!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 grote zoete aardappels
- 1 grote broccoli
- 75 ml magere melk of kookroom light
- 3 theelepels bruchetta kruiden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 klein bakje gesneden chorizo of een vers chorizo worstje in plakjes
Bereiding:
Kook de zoete aardappels circa 15 a 20 minuten. Prik even met een vork in de aardappels om te checken of ze gaar zijn.
De broccoli roosjes kook je circa 8 minuten.
Giet zowel de aardappels als de broccoli af en voeg samen in 1 pan. Voeg de melk of room toe en stamp het door elkaar.
Breng op smaak met de peper/zout/bruchetta kruiden en knoflookpoeder.
Voeg de chorizo toe en je kunt opscheppen! Een heerlijke broccoli stamppot met chorizo, dat is weer eens wat anders 🙂
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze broccoli stamppot met chorrizo proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Alles voorbereid, vanavond gaan we het eten…
Leuk! Heeft het gesmaakt? 🙂
Vanavond gegeten en echt super lekker !!
Zo lekker dat ik het morgen weer wil eten !!
Ik had de chorizo zachtjes gebakken en net de olie in de stamppot gedaan en ik had geen room in huis maar ipv room een flinke eetlepel crème fraiche
Topperrrrr
Ohhh dat klinkt heerlijk Pien! Krijg er trek van!