Ook zo’n fan van boterkoek? Probeer dan eens deze frisse boterkoek met citroen! Verrassend lekker..
Laats deelde ik al het perfecte boterkoek recept met jullie, in feite is dit recept niet heel anders. Het enige verschil is de toevoeging van 150 gram gekonfijte citroenrasp van Dr. Oetker. Je kunt natuurlijk ook verse citroenrasp gebruiken, ik heb beide geprobeerd maar ik vond deze variant het lekkerst! Heerlijke frisse boterkoek met citroen, daar eet je stiekem wel je vingers bij op!
Boterkoek met citroen..
Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 30 minuten in de oven.
Wat heb je nodig?
- 325 gram Zeeuws bloem (patent bloem kan ook)
- 300 gram roomboter op kamer temperatuur
- 225 gram fijne kristal suiker
- 1 bakje citroen rasp van Dr. Oetker (het hele bakje a 150 gram)
- Snufje zout
- 1 ei om af te strijken.
Overig: Een springvorm/bakvorm of boterkoekvorm.
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten (behalve het ei) samen en kneed hier een mooi deeg van. (het blijft een iets plakkerig deeg, niet te vergelijken met appeltaart of koekjesdeeg)
Het deeg kan vervolgens in de vorm, druk dit even goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een (iets vochtige) lepel.
Bestrijk de boterkoek met het ei en trek er met een vork nog een leuk motief in.
Zet de boterkoek voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.
Laat de boterkoek daarna eerst in de bakvorm afkoelen voor minimaal 2 uur.
Na die tijd kun je de bakvorm verwijderen en de boterkoek nog verder laten afkoelen, bewaar de boterkoek in de koelkast. Na een uurtje of 2 in de koelkast is de boterkoek echt perfect!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze boterkoek met citroen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!