Bananenbrood met pure chocolade! Jumm….Lekker bij je ontbijt of als tussendoortje! Ik heb al héél vaak bananenbrood gebakken maar die waren lang niet altijd even lekker… en dat ondanks dat er al honderden recepten voor bananenbrood op het internet te vinden zijn.. Ik wilde toch gewoon graag zelf iets fabriceren.. Uiteindelijk is dit wel de variant waarvan ik het recept graag met jullie deel!
Geen fan van chocolade? Dit bananenbrood met kruidnoten is ook een aanrader!
Bananenbrood met pure chocolade
Wat heb je nodig?
- 3 grote (rijpe) bananen (of 4 kleinere)
- 175 gram speltbloem of bijvoorbeeld 100 gram + 75 gram amandelmeel.. Of 175 gram amandelmeel.. net wat jouw voorkeur heeft of net wat je in huis hebt.
- 3 eieren
- 3 theelepels koek en speculaas kruiden (ik gebruik de speculaaskruiden van Greengypsy)
- Vanille extract of 1 vanille stokje
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (of een zakje bakpoeder van dr. Oetker)
- Voor over de cake: 1 reep pure chocolade (85%)
- 3 eetlepels agave siroop
En natuurlijk een bakblik met daarin een bakpapiertje.
Hou je van zoet kun je eventueel nog extra honing/agave, stevia of palmsuiker toevoegen
(Variatie of extra toevoeging: noten/rozijnen/cranberries/dadels/kokosrasp/blauwe bessen)
Bereiding:
Pureer eerst je bananen glad.. Voeg daar vervolgens 1 voor 1 de eieren aan toe, gevolgd door de speltbloem en/of amandelmeel. Spatel dit even goed door en voeg de koek/speculaas kruiden, vanille en de agave siroop toe.
Giet het mengsel in de bakvorm.. Bak hem af op 170 a 180 graden voor 45 minuten.. De baktijd kan per oven verschillen.. het bananenbrood is gaar als je er met een sateprikker in prikt, en deze komt er helemaal schoon weer uit..
Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster, wanneer hij echt goed is afgekoeld smelt je de pure chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en giet je deze over je bananenbrood heen. Zet hem daarna in de koelkast of even in de vriezer!
TIP: Vries je bananenbrood in stukjes in, zo heb je elke dag een lekker stukje en hoef je hem niet in 1 keer op te eten! 🙂 Of deel hem lekker met je collega’s op het werk, daar maak je vrienden mee! 😉
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je dit bananenbrood met pure chocolade proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
Waar is dat wijnsteenbakpoeder goed voor? Kun je dat er ook uit laten? Zo niet waar kun je dat kopen?
Hi Kimberley! Ik heb het gekocht bij de ekoplaza maar je kunt ook gewoon bakpoeder van dr oetker kopen gewoon in de supermarkt..
Het zorgt ervoor dat het brood rijst en luchtig wordt, ik heb t nog niet zonder geprobeerd..
Ik heb hem vanavond gemaakt, yummmm hij is echt erg lekker!
Leuk om te horen!!
Oeh, lijkt me erg lekker! Ga ik zeker een keer proberen
Heb em net gemaakt en staat in de oven, ben benieuwd!