Bananenbrood met kruidnoten! Mmm..


bananenbrood met kruidnoten

Je kunt geen winkel meer in zonder dat je ze ziet liggen! Kruidnoten! Heerlijk… 5 december duurt nog wel even maarja.. Het lukt bijna niemand om tot die tijd niet thuis te komen met zo’n zakje kruidnootjes..

Bananenbrood met kruidnoten..

En als je ze dan toch al in huis hebt? Dan kun je er ook maar beter wat mee doen! Wat dachten jullie van dit bananenbrood met kruidnoten?

Wat heb je nodig?

  •  3 grote (rijpe) bananen (of 4 kleinere)
  • 175 gram speltbloem of bijvoorbeeld 100 gram + 75 gram amandelmeel.. Of 175 gram amandelmeel.. net wat jouw voorkeur heeft of net wat je in huis hebt.
  • 3 eierenbananenbrood met kruidnoten
  • 3 theelepels koek en speculaas kruiden (ik gebruik de speculaaskruiden van Greengypsy)
  • Vanille extract of 1 vanille stokje
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (of een zakje bakpoeder van dr. Oetker)
  • 2 handjes (spelt) kruidnoten
  • 2 eetlepels agave siroop

En natuurlijk een bakblik met daarin een bakpapiertje.

Hou je van zoet kun je eventueel nog extra honing/agave, stevia of palmsuiker toevoegen

(Variatie of extra toevoeging: noten/rozijnen/cranberries/dadels/kokosrasp/blauwe bessen)

Pureer eerst je bananen glad.. Voeg daar vervolgens 1 voor 1 de eieren aan toe, gevolgd door de speltbloem en/of amandelmeel. Spatel dit even goed door en voeg de koek/speculaas kruiden, vanille en de agave siroop toe.

Giet het mengsel in de bakvorm.. En voeg daar de kruidnoten aan toe.

Bak hem af op 170 a 180 graden voor 45 minuten.. De baktijd kan per oven verschillen.. het bananenbrood is gaar als je er met een satéprikker in prikt, en deze komt er helemaal schoon weer uit..

bananenbrood met kruidnoten

Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster.

TIP: Vries je bananenbrood in stukjes in, zo heb je elke dag een lekker stukje en hoef je hem niet in 1 keer op te eten! 🙂 Of deel hem lekker met je collega’s op het werk, daar maak je vrienden mee!  😉

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je dit bananenbrood met kruidnoten proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.