Ik had er echt nog nooit van gehoord! Tot ik onlangs een heerlijke high tea had met collega’s en er arretjescake op de etagère lag.. Mijn hemel wat was dat lekker! Dat smaakte echt naar meer! Daarom besloot ik het amper een week later eens zelf te maken..
Let op: dit is wel echt een guilty pleasure!
Dit recept is snel klaar en je hebt geen oven nodig!
Wat heb je nodig?
- Een cakeblik of een andere vorm.
- 250 gram roomboter
- 2 eieren
- Een rol Maria biscuit
- +/- 8 bastogne koeken
- Een reep chocolade naar keus (200 gram)
- Wat pure chocolade hagelslag
- 2 theelepels cacao poeder
- 1 theelepels vanille extract
- 1 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek en speculaas kruiden
- Aluminiumfolie
Bekleed allereerst je cakeblik of vorm met aluminiumfolie, dan krijg je de arretjescake er veel makkelijker weer uit.
Mix vervolgens de eieren luchtig. Voeg daar de gesmolten roomboter en gesmolten chocolade aan toe. Zorg ervoor dat de boter wel iets is afgekoeld!
Daarna kan de vanille, de cacao, de kaneel en de speculaas kruiden door het mengsel van boter/eieren en chocolade.
Verkruimel de Maria biscuit en de bastogne koeken en voeg deze ook toe.. Als laatst kun je nog wat chocolade hagelslag toevoegen, maar dit hoeft niet.
Nu kan alles in de cakevorm! Druk het mengsel goed aan zodat de cake straks niet snel uit elkaar valt.
Nachtje de koelkast in, en aansnijden met een scherp mes zonder kartels!
Dit is echt smullen! De meeste recepten op internet bevatten ook nog toegevoegde suikers (+/- 150 a 200 gram) maar dit vind ik persoonlijk echt niet nodig.
Je kunt eindeloos variëren met deze arretjescake, eigenlijk kan alles erin wat je nog in je keukenkastjes hebt liggen, noten, verschillende soorten koekjes, marshmallows, verschillende soorten chocola.. Leef je uit! 🙂
Eet smakelijk!!
Liefs,
Ga je deze arretjescake proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)