Appelflappen en cinnamon rolls voor iedereen die niet heel gek is op oliebollen!
Appelflappen en cinnamon rolls, voor wie geen trek heeft in oliebollen!
Bij het winkelcentrum bij ons in de buurt staat sinds enkele weken weer een oliebollenkraam. Zodra je die geur weer voor het eerst ruikt, weet je dat het niet heel lang meer duurt voordat de feestdagen weer op de stoep staan. Ik houd ervan! Maar ik ben dus zelf geen grote fan van oliebollen, ik kies liever voor een lekkere appelflap!
Voor wie er nog meer geen trek heeft in oliebollen, is dit het recept voor appelflappen en cinnamon rolls!
Appelflappen en cinnamon rolls..
Wat heb je nodig?
Voor de appelflappen (6 stuks)
- 6 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
- 2 appels
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koek- & speculaaskruiden (alleen kaneel kan natuurlijk ook)
- 1 ei
- Kaneelsuiker
Voor de cinnamon rolls:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50 gram zachte boter
- 3 theelepels kaneel
- 60 gram suiker
- Voor het glazuur: 75 gram poedersuiker en water
Bereiding:
De appelflappen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg een minuut of 10 ontdooien op het aanrecht.
Schil ondertussen de appels en snijd hier kleine blokjes van.
Meng de blokjes appel met de kaneel, koek- & speculaaskruiden en de gewone suiker.
Verdeel het appel/kaneel mengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw ze vervolgens diagonaal dicht. Druk de randen dicht met een vork. Zo voorkom je dat je appelflappen gaan lekken in de oven.
Smeer de appelflappen in met een losgeklopt ei en strooi daar nog lekker wat kaneelsuiker overheen.
Schuif ze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven op 180 graden.
De cinnamon rolls:
Ik gebruikte in dit recept vers bladerdeeg, maar je kunt ook kiezen voor croissantdeeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de kaneel en de zachte roomboter door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit en besmeer met de kaneelboter.
Strooi hier vervolgens de suiker overheen en rol het geheel op.
Snijd er 12 stukjes van.
Ik legde deze stukjes in een ingevette muffinvorm maar je kunt ze ook gewoon op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen, net wat je handig vindt.
Bak de cinnamon rolls in ongeveer 15-20 minuten af op 180 graden.
Maak van de poedersuiker met een paar druppels water het glazuur. Voeg net zoveel water toe tot je een goede structuur hebt.
Wanneer de cinnamon rolls uit de oven komen maak je ze af met wat glazuur.
Serveer ze direct.
Dat wordt smullen hoor!
Klik hier voor nog veel meer lekkere recepten voor de feestdagen.
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept is in samenwerking met Miele tot stand gekomen. Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan even een kijkje op de Instagram pagina van Miele
Ga je deze appelflappen en cinnamon rolls proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!